Lyckat möte i Madrid och nu är jag i Ryssland och St.Petersburg för första gången

I veckan var jag på en blixtvisit i Madrid. I projektet Éxzito och bodegan Pico Cuadro hade vi ett möte för att gå igenom lite praktiska saker och pratade framtid. Det var bara positiva nyheter och beslut. 2018 av detta utsökta vin från Ribera del Duero är redan ute till försäljning och idén är att sälja hela fat som primeur med trehundra buteljer. Vi beslutade b.l.a att de köpare som inhandlat 2017 av Éxzito kommer att få vinet levererat i september och inte i december som det varit tidigare.  Detta innebär att man får mer plats i bodegan då man inväntar druvorna vid årets skörd. Samtidigt som våra kunder får hem vinet i god tid då många haft Éxzito som en mycket uppskattad julklapp.

Jag älskar Madrid och dess gastronomi. Jag och mina vänner Anders & Lars-Erik inledde med lite godsaker på saluhallen Mercado San Miguel innan vi mötte upp våra partners Diego & Oscar som kom med tåget från Valladolid. Dom hade haft den goda smaken och boka ett bord på ”favoriten” El Paraguas i stadsdelen Salamanca. El Paraguas är en fulländad restaurang med en bred vinlista med samtliga Spaniens viner till väldigt bra priser. Vi drack till vår meny Paza de Senorans ”Seleccio Añada! från Rías Baixas, As Sortes från Valdeorras, Viña Sastre ”Pago Santa Cruz” från Ribera del Duero, Finca El Bosque från Eguren i Rioja och som krydda på moset 2009 Vega-Sicilia ”Unico” från Ribera del Duero. Menyn på El Paraguas gör mig alltid frustrerad då det är så oerhört svårt att välja i deras fullspäckade meny med godsaker.

Midsommaren flöt på väldigt fint med trevligheter då vi träffade många goda vänner och hade en familjemiddag på midsommardagen.

Nu befinner jag mig i St.Petersburg med min gamle vän Jarl Cederholm under tre dygn. Igår flög vi från Köpenhamn via Helsingfors till St.Petersburg. Dessvärre missade våra väskor flighten och vi är fortfarande utan vårt bagage. Tjalle som är inom fiskeindustrin har krattat rejält och hans båda ryska partners Sergy & Andrey stod i givakt efter landning. Vi bor under tre nätter på väldigt lyxiga Belmond Grand Hotel Europé.

Vi inledde med en mycket intressant caviar provning på Caviar House där vi först inledde med fyra olika sorter för att fortsätta med ytterligare fem sorters caviar. Vi fick en väldigt utbildande beskrivning om tillverkning, ålder och storlekar på stören och hur man masserar ut romen. Det är så makalöst gott och på bilden ser ni när jag även avnjuter en Beluga Vodka som lagrats i nittio dygn. Vi fann samtliga fyra att caviaren från Armenien stod i särklass. På onsdag kommer jag att plocka hem rejält med burkar även om priset är ganska högt. Legat får man föra ut 250 gram p.p. utan att deklarera den.

Våra ryska vänner har lagt upp ett helt fantastiskt program. Igår åt vi en mycket fin avsmakningsmeny på Restaurang BIRCH. Högsta klass på allt innan vi beskådade ett fantastiskt fyrverkeri tillsammans med uppskattningsvis 1,5 miljon turister och ryssar. Jag hade en snäv bild hur det är i Ryssland och efter ett dygn kan jag direkt konstatera att St.Petersburg är fantastiskt med härliga människor. Man känner sig oerhört trygg och jag måste ännu en gång framhålla våra ryska vänner. Att komma hit som ”kusinen från landet” hade inte varit lika lätt och lyckat. Samtliga skyltar är på ryska och staden är väldigt vidsträckt.

Idag och imorgon fortsätter vi med sevärdheter samt en kryssning på floden med egen chartrad båt och caviar. Duo Restaurant är bokad ikväll och det fortsätter så här….. En ny rapport kommer till helgen.

Vi landar på onsdag eftermiddag och på torsdag skall jag till Båstad för att titta på World Padel Tour där de bästa i världen är på plats. På fredag tidig morgon flyger jag och Lis till Palma de Mallorca för att närvara vid ett bröllop på lördag med 140 andra gäster då vännen Ricky Modin skall gifta sig.

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.