Resan till Dourodalen inställd och framflyttad 1 år i tiden

Jag har varit väldigt optimistisk den senaste tiden då jag flaggat för att min säsong sätter igång igen den 1 september med höstens första gruppresa till Dourodalen & Porto i kombination. När jag fick grönt ljus från hotell, restauranger och vingårdar så började många av mina gäster att höra av sig med en stor tvekan om att genomföra resan och merparten ville inte boka bort resan utan skjuta den framför sig ett år i tiden.

Jag har full respekt för detta beslut och klandrar ingen att jag nu måste boka av årets resa. Jag har kontaktat Hotel Vintage House i Pinhão där vi skulle bo under de tre första nätterna och inväntar svar på om jag kan dubblera denna resa till nästa år. Jag har redan sedan tidigare bokat upp hotellet för 2021 och resan som går mellan den 30 augusti – 4 september. Då jag redan har en mängd förbokade till nästa års resa måste jag försöka att dubblera och köra en ”favorit i repris” veckan därpå mellan den 6 – 11 september.

I dessa tider är de flesta mycket förstående med avbokningar eller att flytta fram en bokning i tiden, även om alla vill komma igång och få till lite business. Så jag inväntar svar från samtliga inblandade aktörer och hoppas kunna lägga ut en resa nr. 2 på min hemsida.

Ett lågtryck ligger tätt över Helsingborg denna helg och man ser ingen direkt ljusning vädermässigt. Var faktiskt inne och tittade på möjligheten att sticka ner en kortare resa till Cannes där det lyser en stor sol och 29 grader. Men av förklarliga skäl så är inte biljettpriserna normala. Så det blir till att stanna hemma även om reslusten är oerhört stor.

Jag vill inte beröra mitt kära HIF som inte gjort mål på de fem inledande matcherna med en total avsaknad av anfallsfotboll. Man får hålla tummarna mot mästarna Djurgården på måndag och tränare Olof Mellberg har kanske något nytt ess i rockärmen. Detta är inte roligt!

Annars blir det en och annan god butelj mellan varven. I veckan har några av höjdarna varit 2010 Pouilly-Fuissé C.C från Guffens-Heynen i Macon, 2017 Riesling Grand Cru Sommerberg från Albert Boxler i Alsace, 2007 Biserno från Bibbona ute vid kusten i Toscana strax norr om Bolgheri samt några goda halvor av 2000 Taylor´s Vintage Port.

En ny vecka väntar nu med mer padel-tennis och bastubad på Pålsjö.

Veckans bild får bli från Taylor´s i Vilanova de Gaia där jag öppnar en Vintage Port med glödgad tång.

Sköt om er och ha det så gott!

Håkan

One thought on “Resan till Dourodalen inställd och framflyttad 1 år i tiden

  1. Hej Håkan,

    trist men det är lätt att se alla problem som kan dyka upp om man reser ut.

    Tack för tipset om champagne, vi köpte på oss.

    Bästa hälsningar till Lis och Dig
    Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.