Lite uppdateringar så här i månadsskiftet….

För en vecka sedan skrev jag på min blogg att väldigt mycket har öppnat upp och att jag såg positivt på framtiden. Min positiva text innebar att några gäster som känner att de är i risk-zonen hoppade av på höstens resor och bokade om till nästa år. Detta innebär att jag har några ströplatser lediga till Dourodalen & Rhonedalen denna höst.

Jag fick i helgen ett mycket välkomnande mail från Cristina på Quinta Do Vallado som undrade hur många vi blir på den inledande lunchen i Portugal och att allt är som vanligt.

Har även haft tät kontakt med Lars Jönsson på Tour Pacific och vi har bestämt oss för att flytta den stora upplevelseresan till Australien & Nya Zeeland från januari till 12/11 – 4/12 2021.

Som jag tidigare nämnt så har jag sedan starten av mitt bolag 1992 alltid haft ledigt på sommaren och så är nu också fallet. Det blir lite utflykter och i fredags besökte jag Båstad, som inte riktigt var sig likt trots tropiskt sommarväder. De stora lyxbåtarna i hamnen var som bortblåsta. I lördags tog vi en tur över till Ven där många danskar hittat till och denna idyll är fantastisk.

Det har blivit lite goda viner på diverse middagar…. Jag fick möjlighet att jämföra de båda klassikerna Chateau Conseillante från Pomerol & Chateau Pichon-Baron från Pauillac av årgången 2005 som börjar bli riktigt fin. Jag har även testat två årgångar av Chateau Suduiraut från Sauternes. Fynd-årgången 1999 från systembolaget och deras ikon-årgång 2009 som jag köpt på plats på slottet. Det har även blivit några bra amerikaner som Lillian Syrah från Oregon i årgång 2010 samt Forman 2009 Cabernet Sauvignon från Napa Valley. Till osten vill jag alltid ha ett glas Port och det blev en favorit i lördags i form av Graham´s Vintage Port från 2011. Trots sin ungdom är vinet helt fenomenalt.

För någon vecka sedan släppte man en riktig ”fynd-Champagne” på systembolaget för i runda slängar 250:-. La Chouette de Champillon som är en Blanc de noirs, vilket innebär enbart blå druvor i form av pinot noir, som gör vinet extra fylligt. Denna Champagne är ett riktigt klipp.

När jag njuter av dessa otroligt goda, klassiska viner vill jag passa på och citera min kollega Anders Enquist på landets bästa vintidskrift Livets Goda som likt mig inte gillar ”naturviner”: – Viner som doftar hölada och ko-mylla och smakar typ sur bärjuice, så att säga naturviner. Det är bara en form av dålig smak hos den som påstår att sådana viner är bra. Ju längre jag håller på i denna vin-bransch, och det börjar bli väldigt många år nu, desto mer hyllar jag det klassiska, vackra, djupa, inträngande, själfyllda och eleganta i vinväg. Väldigt kloka ord från Chefredaktör Enquist!

Jag hoppas att ni alla har det bra och är friska samt får en fin vecka.

Veckans bild får bli på Pålsjöbaden där jag tillbringar ganska mycket tid i dessa tider. En fantastiskt institution där alla är nakna och lika inför varandra. Här blir det många berikande samtal. Mycket handlar om stadens stolthet HIF, som har det väldigt kämpigt för tillfället.

Jag brukar häckla golfarna med min påhittade historia om att jag har 2 i handicap.. och dom blir lika uppretade varje gång jag säger att golf är för enkelt. Därför lade jag av….Och ni skall veta att man kan skämta om det mesta… men inte golf!

Ha en fin vecka!

Håkan

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.