Semestertider och jag lider med vännerna i Sydafrika

Dags för skörd av Sauvignon Blanc på Buitenverwachting i Constantia

Det är lång semester för min del och jag kopplar av på bästa möjliga sätt. Sonen Markus och hans Sofia har kommit ner från Stockholm och vi har haft lite trevliga sammankomster tillsammans med dottern Frida och hennes Dennis. Markus som är en duktig padel-spelare lirar så ofta det bara går och nu i par med sin vindsnabbe pappa. På onsdag har jag dragit ihop en far/son-turnering med efterföljande middag. Det blir Filip & Carl Martell, Magnus & Erik Alqvist samt Jan & Erik Johansson. Jag kan lova gastkramande bataljer där ingen vill förlora.

Semester och sommar innebär en hel del trevliga middagar med vänner och i slutet av veckan dyker det upp lite trevligheter igen. På arbetsfronten är det lugnt och man går och inväntar lite olika lägesrapporter. Jag är glad över att fått klart med samtliga ombokningar till nästa år i september då det blir två resor till Dourodalen & Porto samt en resa till Rhonedalen.

Ett bakslag i Barcelona i helgen har gjort att en viss oro spridit sig inom mig inför ett par kommande Spanienresor i slutet av september. Det är bara att gilla läget och invänta förhoppningsvis goda nyheter.

Sydafrika som jag har tät kontakt med och då i synnerhet vännerna Richard Hilton & Alex Dale som har fått ett nytt tungt bakslag. I två månader hade man ett förbud mot alkoholförsäljning och för en månad sedan hävdes dessa restriktioner till allas stora glädje. Nu visar det sig att stora delar av befolkningen inte kan sköta sin alkoholkonsumtion och presidenten har återigen infört ett förbud mot alkohol. Detta innebär att krogarna som öppnade upp den 1 juli lider enormt och än värre är det med vingårdarna som missar sin inhemska försäljning. Det ryktas om att 80 vingårdar gått i konkurs än så länge.

Som jag nämnde på denna blogg så skickade jag och några vänner ner lite pengar till min vän Thulani på Hotel Cape Milner i Cape Town. När pengarna äntligen landade hos honom efter en massa turer så gick han raka vägen och köpte en värmekamin då det för tillfället är svinkallt i Sydafrika och bor man i en kåkstad som Thulani gör med sin familj så har man ingen värme i sitt hus. Han ringde mig på Face-time och jag fick se en otroligt lycklig familj som hade det varmt och gott. Detta gjorde mig mycket glad och pengarna räcker även till lite mat framöver.

På vinfronten har jag njutit av lite goda spanjorer där 2007 Mauro VS, 2008 Mauro Terreus, Belondrade y Lurton 2017 visade prov på fin form hemma hos familjen Nihlén i fredags. Annars är sommardrinken här hemma på Rosenvägen White Port/Tonic där jag invänar en ny kartong från Graham´s Blend No. 5 White Port. Läskande och gott samt inte allt för starkt.

Ta väl hand om er och ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.