Nu är även resan till Rioja & San Sebastian framflyttad till nästa år

Veckans bild kommer från förra årets provning på den eminenta bodegan Roda i byn Haro i La Rioja Alta. Just resan till Rioja där jag avslutar med tre-stjärnig gastronomi i San Sebastian hos mästaren Martin Berasategui har under flera år varit bland mina populäraste vin-resor. I fredags beslutade jag att även flytta fram årets resa ett år i tiden då många oroliga bokade resenärer hört av sig. Samtliga var väldigt positiva till beslutet och bokade på till nästa år.

Gabriela på Tur & Retur som alltid håller i samtliga flygbiljetter för mina gäster har gjort ett jätte jobb med ombokningar och pusslat ihop så att vi synkroniserar gruppen som landar samtidigt i Bilbao. Gabriela är en klippa!

Som jag tidigare nämnt så genomför jag ingen resa om det inte är som vanligt på destinationen. Den senaste veckan har det påbjudits munskydd i många spanska regioner och då var valet enkelt. Nu står min förhoppning till tre återstående resor under oktober månad. Efter att jag vet hur denna hösten slutar för min del så kommer jag att uppdatera mitt reseprogram, då jag redan har många föranmälda gäster till nästa år. Någon resa kommer jag  likt Dourodalen-resan att få dubblera då intresset är stort.

När allt är inställt på resefronten så gäller det att hitta på något annat under hösten. I veckan blev det klart att jag återupptar vinkurserna på Jacob Hansens Hus där man träffas under tio kvällar och provar intressanta viner efter min presentation. Dessa kurskvällar kommer att bli på onsdagarna mellan 18:30-20:00. Jag återkommer med datum och prislapp för detta arrangemang. Vi kommer att hålla till i Blå salen där det är mycket gott om plats och vi följer alla riktlinjer.

Det har varit ett koppel av trevliga sammankomster med goda vänner och det har korkats upp en del trevliga viner: 2009 Pazo de Señorans Seleccio Añada är en Albariño från Rías Baixas från Galicien som är alldeles lysande. Krämigheten har vinet fått genom en lång lagring på jästfällningen som gör vinet unikt i sitt slag. Jag älskar amerikansk Chardonnay och 2015 Walt från Sonoma Coast var väldigt god och typisk i ekig stil. Min vän Kenneth hade också precis fått hem en leverans från Sydafrika och vingården Hartenberg där man vid besöket i februari släppte några buteljer av den mogna Gravel Hill Syrah från 2005. Oerhört balanserad och fin. Vid min far & son padel-turnering öppnade jag en 3 liters Clio från Jumilla av årgång 2010. Ett fruktdrivet vin som alla bara älskar och på denna ”grabbkväll” njöt vi av vinet i stora klunkar. 2000 Léoville-Poyferré 2 Cru Classé från Saint-Julien i Bordeaux är annars veckans största vin.

I veckan som kommer är Owe Bergman värd på onsdag då Gastronauterna träffas i Viken för en fin kväll tillsammans med god mat och garanterat högklassiga viner. Mot helgen blir det ett par andra tillställningar som man får trösta sig med när vädret inte skall vara det bästa.

Vi kämpar på och håller kontakten!

Bästa hälsningar

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.