Ännu en resa inställd i höst….. nu kopplar jag av i Antibes

"Giskungen" José Maria i Segovia

Hej kära vänner!

När Spanien fått flera bakslag den senaste veckan så tog jag beslutet häromdagen att även ställa in årets resa till Ribera Del Duero & Madrid och flytta fram resan ett år i tiden. Det var bara något par som avböjde mitt erbjudande med förflyttning och ville ha anmälningsavgiften tillbaka. Dessa platser fyllde jag upp med gäster som redan satt upp sig till nästa år. Alltså inga som helst problem.

Veckans bild får bli på mig och krögaren José Maria i Segovia. En krog som folk vallfärdar till för att kunna avnjuta hans underbara spädgris

Jag och Lis bestämde oss kvickt att ta en kortare resa ner till Nice igen då vi hittade vettiga flygbiljetter och nu är vi fem dagar i underbara Antibes. Vi flyger hemåt sent tisdag kväll.

Antibes har en helt annan profil än Cannes och vi njuter på kvällarna i gamla stan med dess utbud av små, trevliga krogar. På dagarna har vi funnit en pärla ute på Cap d´Antibes på La Baie Dorée där vi solar, badar och har det skönt. Rena avkopplingen och lite miljöombyte när man gått hemma sedan den 1 mars.

Man bär mask i taxin, inne i butiker och på hotellet. I övrigt är allt som vanligt och vi finner inga större problem utan vi tvättar händerna, håller avstånd och kind pussas inte om vi stöter på någon god vän.

Vi njuter av enkelheten och det är bara ikväll måndag som vi bokat upp en restaurang med gott rykte och status. Många vi stött på har sagt att vi måste besöka Ristaurante Michelangelo i Antibes. En italiensk restaurang som kändisar vallfärdar till. På hemsidan och på väggarna på krogen har man ett bildgalleri över alla celebriteter som besökt restaurangen och det skall bli spännande att se om man håller måttet, eller bara är en turistfälla.

Det skall bli fint väder hemma i Helsingborg och vi har ett trevligt schema framför oss. På onsdag blir det middag i Båstad hos vänner. På torsdag anordnar jag en mini-turnering i padel då b.l.a Patrik ”Bjärred” Andersson kommer på besök. På kvällen blir det en par-middag med våra fruar. På fredag blir det middag i Hofterup hos Pelle & Mette Wahlström med några goda vänner. Alltså mycket kul att se fram emot.

I veckan som gick var höjdpunkten, vinmässigt sett Gastronaut-kvällen hos Owe Bergman i Viken. Även om Owe är en mycket duktig matlagare så hade han tagit hjälp av Andreas Lundh som idag arbetar på Gastro. Och kvällen meny var helt magisk med läckerheter som tartar på oxe, röding, löjrom, hummer, kalvbräss, gödkalv, ostar och dessert.

Vinerna som serverades blint höll väldigt god klass: Vi inledde med 2012 Bollinger La Grande Année från Champagne. Vidare ett par luriga vita från Alto Adige i Italien i form av en Traminer som heter Beyond The Clouds samt den mer klassiska Chardonnay från Sanct Valentin. Det var lättare att pricka Walter Hansel Chardonnay från Russian River i Kalifornien med sin ekighet. Det serverades sedan tre vita Bourgogne-viner från kommunerna Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet samt Meursault från bra producenter. Den första röda flighten bestod av två viner från Priorat och huset Nit de Nin samt Espectacle från granndistriktet Montsant. Dominus från Napa Valley var ljuvlig, likaså Saffredi från Maremma i Toscana och ett vin som lurade oss alla upp ”på läktaren” var RINGS från Tyskland. En gissning man brukar skoja om. Owe som var med mig i Dourodalen förra året avslutade med tre fina, unga Vintage Port: 2017 Graham´s, 2017 Pintas från Wine & Soul samt 2016 från Quinta Do Crasto. En helt magisk kväll och nu har Clas Håkansson något att bita i då han är värd om två månader.

Vi är nu inne i augusti och som vanligt håller jag semester fram till den första september då vi får se hur det kommer att se ut. Jag vet med stor säkerhet att det kommer att bli en extremt lugn höst för min del med mycket inställt. Funderar faktiskt på att åka ner till Bourgogne och vara med och skörda årets skörd hos någon av mina vänner.

Nu väntar en croissant och en kopp kaffe innan det blir en Uber ut till Cap d´Antibes för ännu en skön dag på playan.

Ha det så fint!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.