Stor succé för Éxzito på Gastro

WinaMakersDinner på Gastro med mina vänner Diego Gorosito och Oscar Garrote i vårt projekt Éxzito

Det är söndag morgon i skrivande stund och det har varit tre hektiska dygn då mina spanska vänner Diego Gorosito och Oscar Garrote varit på besök här i Helsingborg. Pojkarna anlände i torsdags och vi inledde med en god middag hemma hos mig då även L-E Johansson & Anders Lückander var med, då vårt vin Éxzito produceras på deras bodega Pico Cuadro i Ribera del Duero.

Projektet startades upp med årgången 2014 och sedan dess har det rullat på och för tillfället marknadsför och säljer vi den eminenta 2018 som ligger på fat nere i bodegan och utvecklas fram till buteljering i slutet av nästa sommar. Mina gäster har blivit inbitna bastubadare och varje dag har vi tillbringat en fin stund i bastun på Pålsjöbaden. Idag söndag blir det ett avslutande bad innan Oscar & Diego flyger tillbaka till Madrid i eftermiddag.

Det har varit två bejublade kvällar på Gastro där 70 gäster både i fredags och igår lördag njöt av årgångarna 2014, 2015, 2016, 2017 samt fatprov på 2018. Som extra vin hade vi med vinet Wild från bodegan Pico Cuadro. Vinerna imponerade stort och kvällarnas gäster hade olika preferenser även om jag tyckte att årgångarna 2015 & 2017 visade framfötterna bäst. Väldigt många av gästerna kom långväga härifrån för att testa detta spännande tempranillo-baserade vin som för varje dag med sin kraft utvecklas i positiv riktning.

Inom kort kommer jag att flyga ner till bodegan i utkanten av Valladolid för att vara med och smaka på 2019 som är ytterst lovande enligt vår vinmakare.

Vid dessa båda kvällar har det fyllts på bra på mina vinresor 2020 och när nu min resa till Sydafrika 2021 också blivit fulltecknad har jag nu fått klartecken från hotellen i Cape Town och Stellenbosch att kunna dubblera denna så populära resa. Den kommer att gå mellan den 20 februari och 6 mars 2021. Det har redan kommit in tio bokningar på denna nyinsatta resa.

Imorgon måndag skall jag börja med en personlig tränare på Studio Aktiverum för att riktigt komma i form. Jag tänkte först ge det en chans fram till jul då jag även för första gången i mitt liv skall tänka på kosten, då jag har så otroligt dålig karaktär. På kvällen imorgon kör jag en provning för lite kunder till Söderberg & Partners.

Det blir vinkurs på Jacob Hansens hus på tisdag och jag har lovat ett ”vitt tema”. På onsdag landar min mycket gode vän Bruwer Raats och hans son från Sydafrika. Bruwer som är en av Sydafrikas främsta vinmakare har besökt oss tidigare. Han är känd som ”Mr. Chenin Blanc” även om hans fantastiska Cabernet Franc fått ännu mer publicitet det senaste åren. För mig gör han även en av landets främsta Blend som heter MR de Compostela. Detta är ett samspel mellan Bruwer och Mvemve som är Sydafrikas första svarta licensierade vinmakare. Vi kommer på onsdag att köra en vinmiddag ombord på färjelinjen Forsea mellan Helsingborg och Helsingör. Jag vet att det finns ett fåtal platser kvar och båten avgår 17:30.

Dessa vänner stannar kvar ytterligare en natt i Helsingborg och jag har gett dem två förslag på torsdag kväll. 1. En god middag hos oss med världsklassviner eller 2. Att sitta i en VIP-loge och se Rögle mot Färjestad i SHL med en klassisk gåsmiddag och valet blev option 2 ! Dessa båda Sydafrikaner har aldrig sett en hockeymatch och det kommer garanterat att bli en gastkramande tillställning.

Till helgen blir det två trevliga middagar hos goda vänner

Ha en riktigt fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.