Trevligt besök från Sydafrika i dessa semestertider

Under den gångna veckan så var höjdpunkten besöket från Sydafrika då min vän & guide Richard Hilton kom på sin årliga visit. När hans familj hälsar på släkten i England brukar Richard ta en liten avkopplande avstickare hit. När detta kom till kännedom för ledningsgruppen på Forsea Ferrys föreslog man en vinkväll ombord med presentation av goda viner. Abi Mitton som är Marketing & Sales Manager på Radford/Dale & The Winery of Good Hope i Stellenbosch var även hon i Storbritannien och kastade sig på samma flyg.

Vid ankomst till Helsingborg bjöd jag & Lis hem Richard för en lugn och stillsam kväll med underbara svenska skaldjur som han inte är bortskämd med, men älskar varje gång han får det under sina besök. Det är alltid ett dividerande från Richard´s sida om att O.P är bättre än Aalborgs Jubileum (som är min favorit). Till min stora glädje förväxlade Richard glasen och Aalborg stod som vinnare vid blindtestet.

Vi tre tog även en båttur över till Rungsted kyst för lite smörrebröd till lunch innan kvällens vinmiddag ombord. Det var närmare 80 gäster samlade som kunde ta del av hela det gedigna sortimentet ombord av direktimporterade viner från Sydafrika. Ombord var man väldigt proffsiga och organiserade med förtryckta beställningssedlar och därefter färdigpackade kundvagnar att ta med sig hem. Och jag kan lova att stämningen var på topp.

Annars inledde jag veckan med en liten padel-turnering. Då många hoppade av var vi ”bara” fyra tappra lirare. Det blev två timmars stenhård padel med efterföljande god middag på Fria Bad Mat & Bar. Som vanligt var det extra kul att Patrik Andersson tog flyget ner från huvudstaden för att vara med. Som vanligt när ”Bjärred” är med får man fylla på medicinskåpet med plåster för att reparera hans uppskrapade knän.

Det är semestertider och jag går in lite sporadiskt och läser mina mail. Gör lite bekräftelser och tar emot nya bokningar för mina resor framöver. Det är helt sinnessjukt hur populärt Bordeaux är. Kanske beror det på att jag har väldigt unika ingångar på slott som Mouton-Rothschild, Chateau Margaux med flera. Det är redan fullbokat 2019, 2020 samt 2021. Crazy!!

I den kommande semesterveckan är det mycket kul på gång. Det blir padel med Filip, Magnus & Daniel, HIF-Örebro på Olympia, Köpenhamn med Kjell, Peter & Jesper, Middag hemma hos Clas & Ullis, Middag hemma hos Kenneth & Malin, Kräftskiva hos Ulrika & Bengt……och förhoppningsvis blir det fint väder med bryggan på Pålsjö under dagarna.

Sonen Markus är hemma från Stockholm och ikväll blir det familjemiddag då jag tänkte gräva djupt i källaren för att fira att vi alla är tillsammans.

Hoppas ni njuter lika mycket som jag av den underbara svenska sommaren!

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.