Nu har vinerna från Sydafrika lanserats på Forsea och mina vinresor för 2020 ligger ute på min hemsida.

I veckan startade försäljningen av ”Selected wines” ombord på tre av färjorna för Forsea mellan Helsingborg & Helsingör. Och på bilden kan ni se tre av mina nöjda vänner där Filip, Staffan & Magnus köpte på sig rejält ombord. Det finns viner i alla smakriktningar och prislägen som skall passa allas plånböcker. Jag har redan fått frågan vad man skall välja och mitt svar är enkelt: Allt är väldigt bra och man får vad man betalar för.

Det är viner från Raats, Buitenverwachting, Hartenberg, Richard Hilton, Waterford, Idiom, Radford Dale & Chamonix. I höst kommer vi att köra två vinmiddagar ombord. Onsdagen den 11 september får vi besök av Carl Schultz från Hartenberg och onsdagen den 20 november gästas vi av Bruwer Raats. Alltså två väldigt tongivande personligheter. Mer detaljer om bokning av plats etc. kommer inom kort.

Jag kommer att köra en riktigt fin middag på Gastro i höst. Det blir en exklusiv Bourgogne-kväll med Faiveley från Nuits-Saint-Georges fredagen den 8 november. Detta vinhus som jag senast besökte i våras är en négociant vilket innebär att man både producerar vin från egna odlingar som att man köper in druvor från en rad kontrakterade odlare. En producent som täcker hela Bourgogne och ni kan redan nu gå in och boka på Gastro´s hemsida.

Strax innan helgen lade jag ut mina nya resor på min hemsida för 2020. Och det har redan trillat in 30 !! bokningar. Det är min vän Jonas Linné som hjälpt mig med alla teknikaliteter på hemsidan som även uppdaterats en del. Efter tennisveckan i Båstad kommer Clas Håkansson att hjälpa mig med att sammanställa en ny färgsprakande broschyr.

Beträffande Båstad så har jag varit på plats vid två tillfällen under den gångna veckan. Först i onsdags då jag tillsammans med dottern såg tre välspelade matcher och igår lördag var jag på plats med min vän Kjell Jacobsson och tittade på de två semi-finalerna. Riktigt bra spel, även om några av spelarna var helt nya bekantskaper för mig. Vi fortsatte sedan hemma hos Kjell & Karin i Skummeslövstrand med en riktigt fin middag med övernattning, där även Jan-Peter & Lotta Pärson var inbjudna. Tyvärr förlorade jag i det tursamma nya ”sifferkub-spelet”.

I veckan som kommer är det full fart med festligheter. Redan på måndagen skall vi hem till grannarna på en god bit mat. På tisdag skall jag hämta Patrik ”Bjärred” Andersson vid flyget och på eftermiddagen kör vi ”Nilsson Invitation” i padel med efterföljande middag hos mig. Förra året stod Henrik Larsson som välförtjänt segare, vilket firades med en flaska 1982 Chateau d´Yquem från Sauternes. Till nästa helg får ni en rapport om hur det slutade vid årets batalj.

På onsdag för jag besök från Sydafrika av Abi från Radford/Dale samt Richard Hilton. Vi inleder med ett besök med lunch ombord på Forsea med Andreas Gumaborn som hållit i detta spännande projekt. Intressant att se hur deras viner exponeras i butiken. På kvällen blir det en god middag hemma hos oss i Laröd då jag vet att Richard uppskattar goda skaldjur med havskräftor från Mölle i spetsen. På torsdag kan det bli en båttur på sundet med Staffan´s båt med en god lunch innan vi laddar inför kvällens provning med middag ombord på Aurora där jag, Abi och Richard presenterar lite viner. Detta blir ett kort besök då de båda flyger tillbaka till London på fredag.

Mette & Pelle Wahlström är några av våra absolut bästa vänner och vi har umgåtts väldigt mycket de senaste tjugo åren. På lördag skall deras son Casper gifta sig och vi blev väldigt hedrade när inbjudan till bröllopet damp ner i brevlådan. Bröllopet mellan Emelie & Casper sker i Barsebäcks kyrka med efterföljande middag Hedegårdens Stenlada.

Annars njuter jag i fulla drag av den svenska sommaren

Ha en riktigt fin vecka

Håkan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.