Gastkramande VM- kval och i veckan blir det ett kort besök i Paris..

Jag och sonen Markus jublar på Friends Arena efter Sveriges 1-0 mål mot Italien i VM-kvalet

Vilken afton jag fick uppleva på Friends Arena i fredags! Sverige slog Italien i VM-kvalet efter en heroisk insats. Och dagen började väldigt fint med en god lunch på Sturehof men min vän Patrik Andersson och sonen Markus. Det är underbart som gammal krögare att besöka Sturehof med en väldigt slipad kår av yrkesfolk. Påläst och perfekt servis samt klassiska kreationer på tallriken vilket aldrig gör en besviken. Först en krispigt friterad bläckfisk från västkusten med en aioli färgad med bläckfiskbläck. Till detta en ljuvlig Chassagne-Montrachet 1 Cru ”Vergers” 2012 från Marc Morey. Därefter goda gäddqueneller med Nantuasås och till detta en chardonnay med lite mer muskler: Shafer Red Shoulder Ranch från Napa Valley. Men man blir ju alltid sugen på ett glas rött… och man har Coravin på Sturehof där man med hjälp av en sticka tunn som en nål suger ut 15 cl. från buteljen av 2009 Chateau Clerc-Milon från Pauillac i Medoc.

Jag fortsatte sedan till Verdana Fond & Försäkring där jag presenterade viner från Italien under deras kundevent med 60 gäster som njöt av pizza slice till lite Brunello di Montalcino. Det före detta Milan proffset Andreas Andersson pratade upp matchen med tankar om spelsystem och tänkbara startelvor. Han var nöjd med 0-0. Och med 1-0 med i bagaget till Milano på måndag kväll känns förutsättningarna ganska bra. Men det blir tufft. Och vilken stämning på arenan! Jag och Markus jublade tillsammans efter Sveriges välbehövliga mål (bilden)

I veckan inleder jag med vinkurser och det blir ett ”vitt tema”.

På onsdag åker jag till Paris för en studieresa i gastronomins tecken. Med mig har jag vännerna Magnus, Gustaf och Staffan från ”smörrebrödstestarpanelen”. Vi inleder med en lunch på La Tour d´Argent där det garanterat blir lite gäddqueneller som start innan deras unganka kommer in. På kvällen har vi bokat brasseriet Grand Colbert för att få lite klassisk brasserie-mat. På torsdag besöker vi min gamle favorit Pierre Gagnaire på Rue Balzac. Denna trestjärniga kock har jag följt i säkert 25 år och jag ser med spänning fram emot att se hur hans dagsform är. På kvällen flyger vi tillbaka till Köpenhamn och summerar ett mycket intressant dygn.

På både fredag och lördag blir det trevliga middagar med vänner. Mamma Elvy fyller år på fredag och det skall jag och min syster Ulrika uppmärksamma med en trevlig lunch på Gastro.

Efter annonsering i tidningen Munskänken har det satt rejäl fart med bokningarna 2018. Bordeauxresan är hysteriskt attraktiv och fullbokad sedan ett bra tag med 20 i kö som satt upp sig på resan 2019.

Idag är det söndag och den skånska gåsen står i ugnen…

Ha en fin vecka!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.