Jag förlänger sommaren med några dagar i Cannes.

Jag är inne på den sista semesterveckan innan allt drar igång den 2 September med höstens första vinresa till Porto & Dourodalen. Likt förra sommaren tillbringar jag och Lis fyra nätter nere på Cote d´Azur och Cannes med vännerna Ullis och Clas.

Cannes har en stor plats i mitt hjärta sedan 1978 då jag tågluffade hit tre år i streck. Jag och min kompis Peter Kjellberg bodde då på antingen Hotel Le Florian eller Hotel Royal mitt emellan Rue d´Antibes och croisetten. Cannes har ett rykte om sig att vara svindyrt och jag vill säga att det beror på. Väljer man att bo på Hotel Martinez och betala 6-7.000:- natten och 800 för en solstol och 350 extra för att utnyttja hotellets pool, även som hotellgäst. Ja då är det dyrt.

Själv besökte jag Cote d´Azur 19 år i rad efter den första tågluffningen och jag hittade varje år prisvärda pärlor. Även denna gång och då pratar vi om högsäsong 2019 kan man smörja kråset utan att bli skinnad. Igår besökte vi återigen en favorit längst upp till vänster på ”matgatan” Rue Saint Antoine vid hamnen. Krogen heter Restaurant Mickafia och man serverar en helt makalös tre-rätters meny för 28 euro. Jag började med en Foie Gras som hade platsat på vilken tre-stjärnig krog som helst. Mina kamrater valde 12 sniglar. Vidare en helt underbar confit de canard med smörstekt nypotatis och späda primörer. Till dessert en vidunderlig Tiramisu i världsklass. En pastis före maten och tre flaskor bra vin och kaffe och man har blivit av med 1.200:- sek/par. det känns för mig väldigt prisvärt.

Annars råder här fullständig avkoppling och vi njuter i fulla drag. Det har blivit lite inhandling av några lite exklusivare roséviner som fungerar som en bra apéretif innan vi går ut i vimlet för att äta något gott. Vi stannar här i fyra nätter och kommer hem på onsdag eftermiddag. Sen laddar jag batterierna inför nästkommande veckas resa, som jag redan längtar till.

Annars i veckan så hade jag en vinkväll på Gastro med några kamrater där vi drack lite goda viner. B.l.a tre vita Chateauneuf-du-pape. För mig är Chateau de Beaucastel Vieilles Vignes Roussanne ett av Frankrikes största viner. Denna kväll hade jag även plockat med två andra storheter som var premiär för mig då deras röda viner är betydligt högre prisade. Dessa båda viner kom från Clos des Papes & Domaine De La Janasse ”Prestige”. Två riktigt bra nya bekantskaper som i ärlighetens namn fick rejält med smisk på fingrarna av Beaucastel.

Kvällen på Hotellet & Co. var som vanligt lysande och temat var Nya Zeeland. På dessa kvällar träffar jag alltid många gamla trevliga vänner. Denna kväll överraskade 10 resenärer från Sydafrikaresan 2018 med att dyka upp. Av en händelse delade jag ut min nytryckta vinresebroschyr som kom ut från tryckeriet på eftermiddagen i torsdags.

När jag kommer hem har jag några trevliga kvällar. På torsdag håller jag i en middag på Sofiero slottsrestaurang för ”Möllan”. På fredag hade jag tänkt att gå på Olympia och titta på HIF-Östersund, men jag tror att jag har något bättre för mig. På lördag håller jag i en provning i Barsebäck på eftermiddagen innan vi gästas av Ingalill & Ulf Wagner från Göteborg på en god middag hos mig och Lis.

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.