En fin vecka i Cervinia

Matterhorn

I förra veckan var jag nere i Cervinia med tre kompisar och åkte skidor. Jag är åter hemma med kroppen i behåll, även om jag har känningar i mina knän och lår efter 5 ½ timmes åkning varje dag.

Cervinia har blivit en återkommande destination då det är väldigt smidigt att ta sig dit. Direktflyg till Milano på två timmar. På Malpensa-flygplatsen väntar en ski-taxi som tar oss 2,15 timme upp till Cervinia (för 300 euro delat på 4 pers.). Vi bor alltid på Hotel Excelsior Planet som ligger 70 meter från huvud-liften och där har vi halv pension med en fem-rätters meny varje kväll. En starter, val av fem mellanrätter, val av fem huvudrätter, ostbuffé samt dessertbuffé och denna meny med valmöjligheter ändras inför varje kväll. Vällagat och stabilt med ett visst ”80-tals stuk”.

Vinlistan är riktigt bra och vi har försökt att köra lite olika tema som Toscana med viner som Sondaria-Bolgheri, Badia a Passignano-Chianti Classico, Poggio alle Gazze Ornellaia-Bolgheri. Veneto med Quintarelli, Zenato och Roccolo Grassi. Piemonte med Barbera-vinerna ”Larigi” från Elio Altare och Bricco di Uccellone från Braida. Mille une Notte från Sicilien. Cervaro della Sala från Umbrien…. och lite annat gott.

I backen har vi trakterat klassikern ”Ulla´s” som egentligen heter Chalet Etoile och nere i byn har även La Grotta fungerat som ett bra lunchställe. Alltså väldigt nöjda då säsongen precis börjat och lite folk i backen, där vi känner att tre dagars intensiv åkning räcker bra.

Hemma i Helsingborg har det också fallit lite snö. Jag kände igår på Pålsjöbaden att vattnet i Öresund inte behöver bli kallare. I veckan inleder jag med två padel-tillfällen (om knäna håller). På måndag har den eminente hall-chefen Anders Mattsson dragit ihop något han kallar för ”Tapas & Padel”. På tisdag är det f.d MFF-spelaren Tobbe Persson som dragit ihop en turnering med eftersits på O´Learys samt semi-final i fotbolls-VM. På onsdags är vi ett gott gäng som skall äta och dricka lite roliga buteljer på Nabo. På fredag är det den årliga jul-resan till Köpenhamn i ”Kjell Jacobsson´s fotspår” med smörrebröd på Gröften på Tivoli tillsammans med tolv grabbar.

Som i mina tidigare veckobrev har jag nämnt att jag håller på med att bekräfta bokningar inför nästa år. Jag försöker alltid att förbättra. Jag har fått tips av Jean-Pierre på Taittinger om en bra restaurang för middag en av kvällarna för mina gäster i Reims. På Taittinger gör man även omfattande renoveringar i sina källare under ett par år framöver varför vi kommer att äta en bättre lunch i deras press-hus La Marquetterie….en rejäl uppgradering för mina gäster.

Det strular ganska mycket med flygen i dessa tider. Ibland kan det bli till det bättre som mina båda resor till Sydafrika i februari där Lufthansa ställt in lördags-flighterna och vi får åka ner kvällen innan. En extra dag i varma Cape Town gör inte ont och jag och Richard Hilton har fått svänga om lite i programmet.

På tal om min rese-verksamhet fick jag igår ett utdrag från en lista över landets största researrangörer och jag ligger på en 73 plats i Sverige. Kanske kan jag komma upp någon ytterligare placering till nästa år då det är väldigt bra bokat med endast platser kvar på tre resor: Mallorca, Toscana samt Rhone-dalen.

Jag vill passa på och önska er en fin vecka!
Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.