Härligt smörrebröd i Köpenhamn och nu firar jag sommar…..

"Smörrebrödstestarpanelen" på Schönnemann i Köpenhamn

Vilken helt underbar vecka det har varit. Som vi alla vet, går inget upp mot fint svenskt sommarväder och det har blivit mycket avkoppling på bryggan nere på Pålsjöbaden under hela veckan.

Det har varit avslutande kvällar på mina vinkurser där jag både trakterat Jacob Hansens hus som Sofiero Slottsrestaurang. Och nu träffar jag inte mina kursdeltagare förrän den sista veckan av augusti. När jag startade mitt egen bolag 1992 var jag smått orolig under det första åren då min telefon dog ut från juni månad fram till den första veckan av september. Med åren har jag lärt mig att leva med detta och accepterat att min säsong inte är under våra tre sommarmånader. Då kan jag njuta till fullo och sitta på kontoret hemma i Laröd och planera när inte vädret är perfekt.

I veckan hade vi i den självutnämnda ”smörrebrödstestarpanelen” en mycket fin dag i Köpenhamn. Efter två fina timmars padel-tennis tog vi båten över sundet till Helsingör för att ta tåget till Drottningens by. Vi hade två kylda buteljer Champagne med oss och dessa fungerade perfekt som en aptitretare innan vi landade på Schönnemann. Denna krog rankas väldigt högt på Köpenhamns smörrebrödshimmel och har förärats en stjärna i Guide Michelin. Det blev underbar currysill, spättafilé toppad med räksallad samt leverpastej. Till detta svala pilsners och Aalborgs Jubileum. Besöket blev en tio-poängare! och det är bara leverpastejen som jag upplevt bättre. Ett extra plus till den mycket skämtsamma servisen och vi placerar Schönnemann mycket högt upp på vår rankinglista. Vidare gjorde vi ett nedslag i ”skattkammaren” på Kjaer & Sommerfeldt där kunder lämnat in buteljer till försäljning. Det blev tre riktigt goda viner som jag målande presenterade för mina vänner. 2011 Puligny-Montrachet 1 Cru ”Clavoillon” från Domaine Leflaive i Bourgogne, 2003 Greenock Creek Cabernet Sauvignon Roenfeld Road från Barossa Valley i Australien och Quilceda Creek Cabernet Sauvignon från Washington State i årgång 2012.

I helgen är det lite trevligheter på gång. Båttur med Staffan & Charlotte till Rungsted Kyst, middag hos Kristian & Camilla samt firande av Lis på Drottninggatan 35 imorgon då det är Mors Dag.

På måndag skall jag faktiskt åter besöka Olympia med Kenneth på Resurs Bank. Jag har inte varit och stöttat HIF på ett par år då jag lite tappat sugen och är trött på otryggheten samt bengalbrännare på svensk fotboll. Men mitt hjärta klappar alltid för mitt kära HIF där jag varit så engagerad genom åren.

På tisdag skall jag träffa en svensk som flyttat hem från England och behöver lite råd om hur man bygger upp en bra vinkällare. Detta möte kan bli hur spännande som helst.

På onsdag är Henrik Ljungkvist värd när Gastronauterna träffas hemma hos honom för att njuta av högklassiga viner och god mat.

Sen väntar en liten semesterresa för mig och Lis till Venedig. Vi har aldrig upplevt detta ”måste resmål” och nu är det äntligen dags. Vi tror inte att vi blir ensamma och det ryktas om att man får ta med sig den tjocka plånboken.

Ha en fin vecka

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.