Trevlig kväll på Culise och nu på fredag väntar den härliga kryssningen

70 gäster samlade på min Toscana-kväll på Culise i tisdags

I tisdags hade jag min andra vin-kväll på Restaurang Culise med tema Toscana denna gång. Det var sjuttio gäster samlade och jag inledde med ett kåseri samt bildvisning. Det är verkligen kul att köra dessa vin-kvällar då krögarna själva har ett stort vin-intresse och inte är snåla med vin-budgeten. Dagen därpå fick jag en handfull mail från vänner som imponerats stort över maten och jag kan bara hålla med. Nästa kväll blir den 23 maj och då med tema Alsace.

Som jag tidigare nämnt så är det hockey-yra här nere i Ängelholm/Helsingborg. Jag har varit på plats i Catena Arena vid båda våra senaste hemmamatcher mot Skellefteå. Våra motståndare har varit väldigt starka och dragit det längsta strået, när man nu leder med 3-1 i matcher. Men det har varit väldigt jämt med uddamålssegrar i samtliga matcher. Imorgon måndag är det match nummer fem uppe i Skellefteå och mitt kära Rögle har verkligen kniven på strupen.

I januari har jag en inplanerad resa i samarbete med Tour Pacific till Australien & Nya Zeeland. Detta är en 23 dagars ”once in a life time resa”. Det har trillat in ett koppel av bokningar. Fortfarande är där en hel del som visat intresse, som inte hört av sig och jag kan bara hålla tummarna att vi får ihop tillräckligt med gäster för att kunna köra denna helt magiska resa som jag gjort vid sex olika tillfällen tidigare.

Närmast väntar den helt fantastiska resan nu på fredag med kryssningsfartyget Star Clipper i samarbete med Poseidon Cruises till Civitavecchia/Rom. Vi bor den första natten i byn Frascati där vi har en välkomstmiddag samt besöker en vingård på lördag. 16:00 kastar vi loss på det vackra segelfartyget där vi är 18 personer i vårt gäng. På båten är vi sammanlagt 120 gäster.

Vi kryssar sedan ner mot de Eoliska öarna med strandhugg på Lipari. Vidare till Messina på Sicilien med vinprovning på två vingårdar runt vulkanen Etna. Därefter tar vi oss norrut mot Amalfi och Capri. På Capri besöker vi Axel Muntes livsverk Villa San Michele. Kristina Kappelin som tidigare var utrikeskorrespondent för SVT i Italien är numera föreståndare för denna villa. Kristina gör för oss en privat guidad visning med efterföljande god lunch. Resan avslutas med besök på Ponzaöarna innan vi är åter i hamnen Civitavecchia på lördagen den 11 maj. Ombord kommer jag att leda tre olika vinprovningar för våra gäster med tre olika teman.

Jag vet att det varit en väldigt kort startsträcka för att marknadsföra denna resa. Men jag är så glad att vi fick ihop tillräckligt med gäster för att kunna genomföra resan. Intresset har varit gigantiskt och många har ursäktat sig med att man har annan inbokat, men nästa år skall vi med!

Jag kommer att återkomma med massor av inlägg från denna resa. Nästa år har man en annan route vid denna tid på året. Då kör man Cannes-Portofino-Corsika-St-Tropez. Inom kort kommer jag att lägga ut denna resa på denna hemsida.

Det är 20 grader denna dag hemma i Laröd och jag har satt på grillen.
Jag önskar er alla en fin vecka och jag återkommer nästa helg med de första intrycken från Amalfi-kusten
Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.