Fantastiska viner vid Sveriges två första VM-matcher.

VM-studio hemma hos mig med Uffe, Jarl, Bosse, Clas, Pelle, Markus, Bengt, Magnus och Tobbe

Det är söndag morgon i skrivande stund och jag har en besk smak i munnen efter Tysklands sena matchavgörande igårkväll. Även om Tyskland var flera klasser bättre så känns det lite surt när vi var så nära att klara oavgjort.

Men jag brukar säga vid våra fotbollsträffar att om resultatet inte går ens väg, så fick vi i alla fall njuta av riktigt goda viner. I måndags stod jag som värd när vi mötte Sydkorea. Efter en god sillunch och efter slutsignalen var det dags för en liten blindprovning. Inträdet är att man tar med sig varsin riktigt god butelj som de övriga kamraterna skall gissa på.

Min vän Bengt Bengtsson sitter inne med en riktigt fin Bordeauxkällare som han gärna så generöst bjuder på. Bengt har den goda smaken att ta med sig mogna Bordeauxviner från utsökta årgången 1990. Hos Bosse tog han med sig en Chateau Mouton-Rothschild. Hos Jarl en Chateau Haut-Brion och hos mig i måndags en Chateau Lafite-Rothschild. Sen spelar det ingen roll vad vi övriga tar med oss. Bordeaux 1 Cru ”sopar banan” med allt och så även denna gång. Andra viner som utmärkte sig var b.l.a min Viña Cobos 2006 Marchiori Vineyard Malbec från Mendoza – Argentina och Pelle´s Obelin Pinot Noir från Oregon-USA.

1990 Bordeaux har alltid smakat fantastiskt bra enda sedan releasen 1993. Oavsett tillfälle så har dessa slottsviner oavsett rang visat prov på ett ädelt utspel och aldrig haft någon svacka. Så här 18 år efter skörden är vinerna på sin absoluta topp med härliga cedertoner, tobak och viss stallighet.

Igår var Bengt Bengtsson värd hemma i Strandbaden. Denna kväll skulle överträffa det mesta vinmässigt. Eller vad sägs om: 2010 William Deutz Parcelles D´Aÿ – Champagne som välkomstdrink. Vidare 2014 Roquers de Samsó – Priorat i Spanien, 2005 Bond – Melbury Napa Valley, 2012 Stock Syrah från Sine Qua Non i Santa Barbara, Transcendent Cabernet Sauvignon från Black Stallion i Napa Valley och 1990 Chateau Latour. Till matchen öppnades även två extra viner: 2008 Ovid Napa Valley samt 2006 Ornellaia från Bolgheri. En helt fantastisk kväll med viner i absolut världsklass där återigen 1990an Chateau Latour var helt makalös.

Nu skall jag försöka att komma över förlusten mot Tyskland och ladda inför matchen på onsdag mot Mexico. Jag lirar padel-tennis nästan varje dag och försöker hålla mig i fin form.

Annars är det lugnt på arbetsfronten och jag brukar skicka iväg lite mail varje morgon. Jag håller på att planera inför kommande resor 2019. Jag har fått klart med hotell i både Alsace & Bourgogne och kommer att köra en resa dit i april månad. Jag får hela tiden bokningar och senast igår var där ett par från Höllviken som bokade in sig på resan till Sydafrika i slutet av januari och på den resan har jag nu endast fyra platser kvar att erbjuda. Jag fick i torsdags ett nytt uppdrag för ett företag med en resa i oktober 2019 till Ribera del Duero och Madrid. Kul!

Annars i veckan blir det mycket TV-tittande och på torsdag kommer Peter Henriksson från Canal + på besök. På fredag åker jag och Lis upp norr om Göteborg till Ingalill & Ulf Wagner till deras sommarställe. På lördag har Janne & Kia bjudit hem på en trevlig middag.

Och den svenska sommaren skall komma tillbaka i veckan som kommer och då blir det bryggan på Pålsjö.

Ha en fin vecka

Håkan

One thought on “Fantastiska viner vid Sveriges två första VM-matcher.

  1. Paret från Höllviken är våra vänner och vi har pratat varmt om vår Sydafrikaresa 2018, just nu avnjuter vi en flaska The Eleanor 2015 från Hartenberg, och tänker tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.