VM-sagan fortsätter…. och nu väntar semester i Kroatien

Trevlig frisparksmur till matchen England-Belgien

Det har varit ett antal VM-kvällar då vi samlats över lite god mat, trevliga viner samt högklassig fotboll. Senast var vi ett gott gäng som samlades hemma hos mig igen. En kall och god Brockmans gin med Fever Tree tonic skapade en fin inledande stämning på kvällen. Därefter en kavring med matjessill, ägg och skivad nypotatis där jag hällde över brynt smör på denna klassiska kreation. Till detta en kall pilsner och Jubileums Akvavit.

Sen plockade vännerna fram sina gömda karaffer med hemliga medhavda röda viner. Kvällens vin blev hundrapoängaren 2015 Trouver l´aréne Syrah från Sine Qua Non i Santa Barbara. Ett häftigt vin som jag alltid blir imponerad av. Min butelj 2001 Greenock Creek Apricot Block Shiraz från Barossa Valley höll många som god tvåa. Mogen god Australiensare är alltid fantastiskt gott. Av en slump hade två av kompisarna plockat med sig Aalto PS från varsin årgång. Både 2012 och 2014 där den förstnämnda fått ett försprång i mognad. På bilden kan ni se övriga viner och det var bara den annars så lysande 2005 Chateau Pavie 1er Grand Cru Classé från Saint-Emilion i Bordeaux som var en besvikelse. Jag hävdar bestämt att vinet var defekt.

På tisdag väntar nästa drabbning då Sverige tar emot Schweiz. Då samlas vi 10-12 fans hemma hos mig igen med samma typ av upplägg. Jag har då bytt ut matjessillen mot gubbröra och kycklinggrytan mot en god köttbit med passande såser. Förhoppningsvis fortsätter Sveriges äventyr efter tisdagens match.

Om detta blir så kommer jag att få följa våra giganter från någon bar nere i Kroatien. Jag och Lis åker dit på torsdag och stannar en vecka i Makarska söder om Split. Det är premiär för mig med Kroatien och jag ser väldigt mycket fram mot detta resmål som så många förälskat sig i.

Vi håller kontakten och ha en fin vecka

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.