På väg ner till Sydafrika

Om det inte varit för pandemin så skulle jag nu varit i Sydamerika med 25 gäster. Men med karantänsbestämmelser i Chile så gjorde det resan omöjlig att genomföra. Denna resa får jag skjuta fram till 2024. Därför har jag inte så mycket att pyssla med här hemma och jag längtar ner till varmare breddgrader.

Varje dag har jag kontakt med svenskar på plats i Sydafrika som beskriver läget som mycket positivt. Då jag inte har något på agendan med undantag för padel och bastubad så bestämde jag mig för att flyga ner till Richard Hilton och lite andra vänner i Sydafrika nu på måndag och jag flyger åter hem den 20e.

Jag har bokat in mig på ett dagsflyg Köpenhamn-Amsterdam-Cape Town med KLM. Jag landar sent på måndagskväll och tar en uber till Stellenbosch, där jag sover över. På tisdag morgon hämtar Richard upp mig på hotellet och vi tillbringar en dag med hans familj i Somerset West. Det lär bli något vinbesök med lunch på någon vingård innan vi äter middag hos Hilton´s.

På onsdag kör vi norrut till Paternoster där vi bor på Strandloper. På torsdag fortsätter resan ner till Hermanus där vi träffar vår vän Charlie som bokat in ett besök på Creation Wines. Vi bor över i Hermanus, där vi om vi har tur kanske kan skymta några valar. På kvällen äter vi middag på The Burgundy. Helgen tillbringar vi med vännerna Stephen Ludlam och Alex Dale i familjen Hilton´s sommarställe i Struisbaai. Detta ställe ligger strax öster om Cape Agulhas, som är Sydafrikas sydligaste punkt… även om många tror att det är Cape Point vid Godahoppsudden. Här kommer vi att njuta av Indiska Oceanen´s varma vatten och laga lite mat själva. I bagaget har jag ett koppel av mina franska favoriter från min källare, som jag vet att mina kamrater kommer att uppskatta mycket.

På söndag åker vi till Cape Town och jag kommer att bo i Camps Bay. Det blir middag med vännerna Irena & Anders Bengtsson på söndag. På måndag skall jag och Stephen testa nyöppnade Waterside som tillhör La Colombe. Denna nya pärla ligger i Waterfront. Då La Colombe rankas som nummer 1 i Sydafrika är förväntningarna höga för en stor gastronomisk upplevelse. På tisdag skall jag och Alex på häftiga Culture Wine Bar inne i Cape Town, där han försett baren med många spännande viner från både Bourgogne och Rhone även om fokus ligger på viner från Sydafrika.

Vid midnatt mellan den 19e och 20e flyger jag hem full med nya intryck som jag har nytta av på mina två resor i februari med förväntasfulla gäster. Nästa helg kommer jag med en liten rapport från Cape Town.

Bästa hälsningar
Håkan

One thought on “På väg ner till Sydafrika

  1. Håkan,

    det gläder oss att du kommer iväg och att du har ett spännande program som inkluderar Creation som vi besökte för många år sedan när vi bodde över i Hermanus. Har några flaskor Chard och PN som dök upp på tillfälliga sortimentet i höstas.

    Bibi och Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.