Bra tryck på Sillen & Makrillen…. nu väntar Grekland

Triple & Touch med Göran Rudbo & Ken Wennerholm på Sillen & Makrillen

Det är söndagsmorgon och två kvällar på Sillen & Makrillen är avverkade. Sedan tio år tillbaka i tiden har jag fungerat som värd då Restaurang Sillen & Makrillen inbjuder till den stora sommarfesten. Man har varvat med olika artister som underhåller medan jag presenterar vinerna, kåserar, dansar och drar lite dåliga skämt. Dessa kvällar har blivit en succé då vi de senaste åren har fått dubblera.

Ken Wennerholm & Göran Rudbo firar i år 40-årsjubileum med sin grupp Triple & Touch. Man har många strängar på sin lyra, men har de senaste åren främst synts som ambassadörer för Star for Life i Sydafrika, som stöttar folket på plats genom att bygga upp skolor.

Jag har varit vän med dessa underbara killar i säkert femton år och vi brukar ses ett par gånger per år. Förra året debuterade man på Sillen & Makrillen och vi kände att vi får lägga ner konceptet eller köra Triple & Touch igen. Under dessa kvällar har stämningen varit högt i tak och med strålande kokkonst presenterad på tallrikarna. Jag har pratat om vinerna som serverades: R de Ruinart Champagne, Rully från Faiveley i Bourgogne, El Enemigo Chardonnay från Mendoza i Argentina, Rust En Vrede Estate från Stellenbosch i Sydafrika samt Moulin Touchais från Coteaux de Layon i Loire.

Vi har redan börjat att titta på nya datum till nästa sommar.

Annars är jag i packningstagen då jag har två resor på gång. Nu på tisdag är vi tio par som flyger till Aten för en övernattning. Det blir en rundtur på onsdagsmorgon innan vi stiger ombord på våra segelbåtar med kapten och allt. Det blir sedan ett par dagars segling till Poros, Dokos och Hydra. Resan slutar på måndag. Men jag och Lis är tvungna att avbryta resan redan på lördagsmorgon och flyga hem då jag på söndagseftermiddag flyger till Palma de Mallorca med min grupp.

Det väntar sedan en underbar vecka med besök på många vingårdar samt besök på trevliga restauranger och boende på Hotel Feliz.

Hoppas ni också får en fin vecka!
Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.