Det är mycket EM nu… men en och annan bättre butelj hinner man med

Det är midsommardag så här i skrivande stund. Man slickar såren efter gårdagens fantastiska midsommarfirande med goda vänner hemma hos Mette & Pelle i Hofterup. Fokus låg självklart på sill, öl och nubbe. Men till grillen framåt kvällen blev det en riktigt god butelj. En treliters Darioush II från Napa Valley i årgång 2012. Så ljuvligt balanserad i en fruktdriven generös stil. Detta är husets prestigevin och etiketten med persiskt motiv är präglat i glaset. Senast jag besökte gården med en grupp var 2018 och jag längtar tillbaka till underbara Kalifornien. Det är inte omöjligt att denna resa dyker upp i mitt program framöver.

Under de senaste dagarna har det dykt upp fem nya bokningar till Argentina & Chile i januari månad och det märks att Vi börjar bli riktigt ressugna. På den resan har jag i nuläget endast sex platser kvar.

På tal om resa så blir det en tur över till Köpenhamn nu på onsdag för ”smörrebrödstestarpanelen”. Vi har varit på den trygga sidan och bokat ett säkert kort: Sankt Annae. Men det kan vara så att vi ändrar vår bokning till ett nytt ställe som ligger i Noma´s gamla lokaler på Strandgade 93 i Christianshavn. Stället heter Barr och lär ha placerat sig i toppen på mycket kort tid. Till nästa helg kan ni läsa om vilket ställe det blev.

Annars kretsar mycket kring fotbolls-EM och nu på tisdag har vi en ny ”EM-Studio” hemma hos Pelle Wahlström, då vi samlas över en bit god mat och dryck samt tittar på fotboll tillsammans. Skulle Sverige vinna mot Ukraina blir det match i Rom på lördag mot antingen Tyskland eller England. Skulle det bli så? Är det inte helt omöjligt att jag kastar mig på en kärra på fredag och stöttar våra svenska giganter på plats. Men först gäller det att få tag på biljetter.

Jag vill även passa på och flagga för en nyhet på Systembolaget. Det är artikelnummer 90010 2017 Quinta Do Crasto Touriga Franca från Douro för 460:-. Detta är den tredje årgången för detta endruvsvin. Tidigare har man lanserat Touriga Nacional och Tinta Roriz under exceptionella år. Touriga Franca brukar räknas som den viktigaste druvsorten vid tillverkning av Portvin. Detta vin är mycket koncentrerat med inslag av rostade fat, plommon, mörka körsbär, choklad, viol och fikon. Vinet är imponerande redan som ungt, men jag föredrar att vänta några år. Det har visat sig att både Touriga Nacional och Tinta Roriz verkligen vunnit på lagring. Jag drack 2011 Touriga Nacional för ett par veckor sedan och det vinet imponerade stort på mig.

Resan till Dourodalen blir min första resa i september och i veckan fick mina resenärer slutfakturan från Gabriela på Tur & Retur. Jag har pratat med både bussbolaget, krogarna, hotellen och krogarna… samtliga står med öppna armar och väntar på oss. Jag har även lagt till en ny programpunkt den sista dagen innan hemresan. Det har uppmärksammats rejält att man nyligen öppnat världens längsta gångbro på 516 meter och 175 meter över havet. Arouca-bron ligger i ett naturreservat ca. 7,5 mil sydost om Porto och detta vill man inte missa. Är man höjdrädd? Kan man stanna kvar i Porto och bli upphämtad innan vi åker till flygplatsen.

Nu laddar jag inför Wales – Danmark ikväll!

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.