Det är mycket ovisst nu…

Det enda positiva i tillvaron är att vädret har varit riktigt bra här i Helsingborg den senaste veckan. Även om jag har några år kvar fram till pension så har jag fått känna på ett liv utan uppdrag, mailkonversationer och annat som är jobbrelaterat. Dagen har sett likadan ut den gångna veckan.

Vi stiger upp 06:30. Tar en morgonpromenad ner till havet genom Hittarp. Äter en god frukost. Går in på kontoret någon timme och svarar på ett fåtal mail och rensar skräppost när Lis kört till sitt kontor i hamnen i Höganäs. Kör till padel-hallen runt 09:30 och lirar två timmar hos ”Mattsson” eller ”Hansson”. Vidare till Pålsjö krog för en välsmakande lunch med kompisarna, där det varit ytterst glest med gäster den senaste veckan. Kör hem och lägger mig bekvämt i soffan och tittar på de senaste nyheterna om vår svåra situation eller en film eller senaste avsnittet av Robinson. Jag brukar ta en liten tupplur. Tar en kopp kaffe och går ut på kontoret för att se om någon har något meddelande till mig. 16.00 kör jag till bastun på Pålsjö och bastar någon timme. Åker hem och förbereder kvällsmaten med Lis och varje kväll delar vi på en riktigt god flaska vin. Vi somnar båda i soffan mellan 21-22:00.

Jag respekterar fullt ut alla rekommendationer att man skall hålla sig hemma, hålla avstånd och inte resa. Men två kvällar i veckan har jag gästat Gastro. I onsdags var krögaren Per Dahlberg värd för Gastronauterna och kökschefen Kalle Bengtsson hade gjort en helt makalös meny till oss 12 Gastronauter.

Vi inledde med Gillardeu-ostron till Champagne Jaquesson Cuvée No. 740. Vidare tre utmärkta Riesling till pilgrimsmusslorna där Hirtzberger Smaragd från Wachau i Österrike imponerade stort. Till pilgrimsmusslan serverades tre Chardonnay där 2015 Puligny-Montrachet 1 Cru ”Clos de la Mouchére” från Henri Boillot tog priset. Till piggvaren fick vi tre Pinot noir där 2014 Shea Wine Cellars från Willamette Valley i Oregon var mest välsmakande. Till ryggbiffen hade Per valt tre Shiraz/Syrah från olika länder: 2014 Mollydooker Carnival Love från McLaren Vale i Australien, 2011 Dark Blossom från mästaren Sine Qua Non i Santa Barbara och sist men inte minst 2013 La Porte du Ciel från Chateau de la Negly i Languedoc. Kvällen avslutades med en dessert som blir ”veckans bild” och en fenomenal 2001 Chateau Suduiraut från Sauternes. Tack Per för ett magiskt värdskap!

Dagen därpå i torsdags var vi 14 vänner som samlades på Gastro igen för att återigen njuta av gastronomi på högsta nivå i kombination med genomtänkta, goda viner. Till tre aptitretare serverades 2006 Taittinger Comtes de Champagne samt 2015 Riesling ”Schlossberg” Grand Cru från Blanck i Alsace. Till piggvaren med tryffelsås serverades två feta, goda vita Rhoneviner: 2012 Saint-Joseph från Pierre Gonon samt helt fantastiska 2014 Hermitage från Domaine de Colombier. Till den skånska lammryggen var temat tre spanjorer från 2009. La Basseta & La Creu Alta från Priorat där druvorna Mazuelo och Garnacha dominerade som druvsorter med en skvätt Syrah i den sistnämnda. Men Flor de Pingus från Ribera del Duero skulle ta priset. Som avslutning blev det ett glas 2015 Vin de Constance från Klein Constantia i Sydafrika. Och detta söta vin visade återigen att man är ett av världens mest imponerande sent skördade viner.

Det mest spännande som händer i den kommande veckan är ett däckbyte på onsdag morgon. Annars ser det ut i tillvaron som min lilla rapport tidigare i texten. På torsdag skall jag träffa vännerna Peter & Kjell för att ta en bit mat tillsammans och på fredag är vi hembjudna till grannarna Bengt & Carolyn.

Den inplanerade allsvenska premiären på söndag mellan HIF-Varberg är skjuten på framtiden. Likaså min vän Magnus Alqvist´s 60-års fest samma kväll. Vi fortsätter i denna ovisshet och jag går bara och hoppas att allt är som vanligt i september och att jag kan köra mina inplanerade, fullbokade resor som vanligt.

Jag önskar er alla en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.