I veckan gjorde Per, Magnus & jag det bästa av situationen

Veckan har varit fruktansvärd och vi är så många som är drabbade. Nu på morgonen denna lördag lyssnade jag på utmärkta fondchefen Kerstin Hessius på TV4 Nyhetsmorgon. Kan inte våra politiker lyssna på henne och hennes budskap om att inte vi kan fortsätta så här och stänga ner hela vårt underbara land. Jag har mött nära vänner under veckan då de berättat om sitt företags- och personliga undergång. Uppsägningar och branscher som det kommer att ta många år att bygga upp igen.

Själv har jag avbokat all min verksamhet och åtaganden fram till min resa till Porto & Dourodalen i början av september. Jag har gjort det väldigt enkelt för de resenärer som fått sin resa inställd eller är oroliga för framtida uppbokade resor. Jag har oavkortat betalt tillbaka 100 % av anmälningsavgifter eller slutbetalningar. Jag vet av egen erfarenhet hur svårt det är att få tillbaka pengar från kortföretag, flygbolag eller försäkringsbolag. Därför gör jag det enkelt för mina vänner och betalar tillbaka rubb & stubb. Jag vill ju ha tillbaka dessa resenärer på kommande resor och därför gör jag det smidigt. Detta innebär att jag inte har någon omsättning alls fram till september.

Självklart är jag försiktig hur jag rör mig i Helsingborg, men jag isolerar mig absolut inte. Jag som andra håller en bra hygien och tvättar händerna mellan passen på Aktiverum, passen i padel-hallen eller de dagliga bastubaden på Pålsjöbaden. Men för att inte deppa ner sig fullständigt så gör jag lite roliga saker.

I tisdagskväll träffades jag, Per Dahlberg & Magnus Alqvist hemma hos den sistnämnda för en bättre måltid och vansinnigt goda viner. Denna styrka skulle egentligen varit i Österrike på en studieresa. Vi inledde kvällen med en åldrad 1990 Bollinger Grande Année som utsökt drink till en skaldjurspaté toppad med lite räkröra. Denna Champagnge var tydligt åldrad med fin mognadskaraktär. Vidare en 2007 Chassagne-Montrachet 1 Cru ”Les Chenevottes” på mästaren Pierre-Yves Colin Morey i Bourgogne till tre helt magnifika havskräftor av modellen större. Därefter till oxfilén med gratäng och bearnaisesås tre riktigt fina röda viner: 2005 Chateau Mouton-Rothschild 1 Cru, 1998 Penfolds Grange South Australia samt 2005 Chateau Lynch-Bages 5 Cru. Denna kväll var Grange i bästa form och bevisade att man är ett av Australiens största viner. Hos Alqvist avslutar man alltid med en Vintage Port och denna kväll gjorde inte 100-poängaren ”Wine of the Year” 1994 Taylors oss besvikna.

Dagen därpå var det tänkt att vi skulle besökt Köpenhamn och käkat smörrebröd. Men när nu gränserna är stängda fick vi laga våran egen lunch med danska specialiteter som avnjöts hemma hos Gustav Malmvall i Hittarp. Jag hade gjort currysillen och köpt in rostbiff. Det blev även gubbröra och frikadeller till god sval Carlsberg ett par helrör Jubileums Akvavit.

Jag glömde också att nämna att jag och Lis hade 16 gäster hemma hos oss på en långlunch i söndags med GT, öl & snaps och massor av goda viner. Och inga fick något virus efter denna trevliga sammankomst.

Nu väntar ännu en dyster vecka och för mig finns det två ljuspunkter som ligger i pipeline. På onsdag är Per Dahlberg värd för Gastronauterna då vi gästar Gastro och njuter av härlig kokkonst tillsammans med goda viner. Jag har även på torsdag samlat ihop ett trevligt gäng på Gastro för att inta en bättre måltid med goda viner och vi är i dagsläget 15 vänner som nappat på detta trevliga upptåg.

Annars är det bara att avvakta. Mina hotellbokningar och flyg till de båda resorna Champagne & Libanon har flyttats fram ett år i tiden och få har valt att hoppa av, vilket jag tackar för. Vi måste hjälpas åt i denna svåra stund.

Ta väl hand om varandra!

Håkan

One thought on “I veckan gjorde Per, Magnus & jag det bästa av situationen

  1. Käre Håkan!
    Vi tänker på dig och på alla andra som på olika sätt drabbas av detta! Själva är vi ju inte i arbetslivet, så vi har redan bra rutiner, med mycket utevistelser. De sociala livet får ta andra former med FaceTime och möten utomhus. God mat och dryck har vi hemma! Inhandlade lite vin på Forsea för några månader sedan, och det njuter vi av! Vi hoppas att resan till Dourodalen och Porto blir av, för den ser vi så mycket fram emot!
    Ha det så bra ni kan i dessa tider!
    Kram till dig och Lis
    Lotta Malmgren o Göran Skjöld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.