Pålsjöbaden

Veckans bild är på kallbadhuset Pålsjöbaden. Jag brukar skämtsamt säga att vi inte har någon vattenräkning längre hemma hos oss sedan dottern flyttade hemifrån. Och detta stämmer faktiskt då jag besöker detta ställe dagligen och sällan använder duschen hemma. Under helgerna vid 10-tiden och mitt i veckan runt 16-tiden, då ni kan sätta klockan efter mig.

Pålsjöbaden är en fantastisk institution där jag har många vänner. Alla sitter nakna och bastar. Alla är vi då lika oavsett bakgrund och diskussionerna är många. I bastun avhandlas mycket. Fortfarande håller man öppet med vissa nya restriktioner som att vi får vara max 20 personer och dessa bastubadare skall fördelas på den torra bastun och fuktbastun. Alltså aldrig över tio personer samtidigt och vi skall hålla avstånd. I omklädningsrummet har man satt upp avspärrningstejp över vissa krokar så att vi skall förstå budskapet.

På vägen ut till bryggan ligger Pålsjö krog där jag dagligen intar min lunch 12:30 med några av mina vänner efter två timmars padel-spel. Vi har ett stambord som är runt och ligger längst in på krogen och antalet ätare varierar på mellan 4 – 10 personer. Här kan jag försäkra er om att ni äter förträfflig husmanskost och gratisparkeringen ligger strax intill vilket gör besöket än mer bekvämt. Dessvärre lider krogen enormt i dessa tider. Jag och mina vänner är glada så länge man kan hålla ut på detta vattenhål.

För någon vecka sedan gick man igenom en rekonstruktion och restaurangen hade endast 4 gäster bokade sammanlagt på kvällarna mellan onsdag – lördag. När man pratar med folk om de inte skall ut och äta? – Nej, det känns inte rätt i dessa Corona-tider!! Då gjorde man ett nytt grepp och erbjöd 50 % på hela menyn, husets vin och fatöl. Och vips…. så blev folk väldigt sugna på att gå ut och ”stötta” krogen vilket ledde till en fullsatt restaurang dessa kvällar. Men jag vet att krögaren skulle behöva de rabatterade 50 %-en.

I skrivande stund är det lördag eftermiddag och min gamle gode vän Magnus Alqvist firar ikväll sin 60-årsdag på Gastro. Vi blir ett litet gäng på 14 personer med ”de närmaste”. Vi var först inbjudna till en rejäl fest imorgon söndag då Magnus fyller år, men av förklarliga själ fick Magnus ställa in.

Det är annars helt tomt i kalendern den kommande veckan. Familjen skulle firat påsken i New York, men av detta blev det så klart ingenting även om Trump lovat att öppna upp ”The Big Apple” till påsk. Sonen Markus kommer hem och det blir lite trevliga familjestunder samt middagar med vänner. Det blir självfallet Pålsjöbaden & Pålsjö krog dagligen och padel varannan dag.

Kan också nämna att det mest spännande som hände den förra veckan var mitt däckbyte till sommardäck. För er som undrat…… så kan jag nämna att bytet av däcken fungerade perfekt.

Det mest spännande i veckan som kommer är att min bastukompis Mats Smith skall göra vid mina fötter på måndag klockan 15:00.

Ha en fin vecka och håll avståndet!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.