Det blir en resa till Alsace & Bourgogne nästa år och nytt spännande Sydafrika-projekt

Efter att jag kommit hem från den inspirerande studieresan till Alsace och Bourgogne bestämde jag mig direkt för att köra en resa nästa vår till dessa båda klassiska distrikt. Vi inleder med två nätter i Kaysersberg-Alsace för att avsluta med tre nätter i Beaune-Bourgogne. Hotellen är bokade och klara. Resan går mellan den 3 – 8 maj 2021 och nu väntar jag bara på att min web-kille Jonas Linné skall lägga upp resan på min hemsida. Därefter är samtliga resor upplagda inför nästa år. Om några veckor kommer den stora rese-bilagan i tidningen Munskänken ut och det är det enda ställe där jag annonserar. Den annonsen brukar ge ett koppel av resenärer från olika platser i vårt avlånga land som jag inte träffat sedan tidigare.

Mina vinkurser rullar på och imorgon måndag gästar jag Limhamn där jag kör ett Australien tema. Det blir ingen sedvanlig provning här i Helsingborg på onsdag då min kompis Clas Håkansson är värd för Gastronauterna. Det är alltid lika spännande och se hur man tacklar värdskapet med tema på viner med passande måltid därtill. På onsdag kommer hela styrkan på 12 Gastronauter och det är alltid lika trevligt att träffas och utbyta åsikter.

I veckan hade jag besök från Sydafrika här hemma på Rosenvägen i Laröd. Jag har genom Alex Dale blivit introducerad till Fia och Brett som bor i Cape Town. Detta par har startat Cape Wine Experience som är ett bolag som säljer nytänkande vinmakares viner från Sydafrika på distans. Det är en portfölj med för mig ganska okända namn och en del är ”naturviner”, som ni kanske noterat att jag har lite svårt för. I tisdags provade vi ett koppel av dessa viner, där många var väldigt trevliga.

Man kommer nu att paketera dessa viner i en låda om 6 olika viner från 6 olika vingårdar. Introduktionspriset ligger på 1.500:- lådan inklusive moms och punktskatt. Transportkostnaden från lagret i Stockholm tillkommer. Den första lådan är spännande med unikt mousserande vin till några goda både vita och röda viner. Normalpriset för lådan är annars 2.000:-. Deras adress är www.capewinexperience.com och vill ni maila är det enklast att skriva till fia@capewineexperience.com eftersom hon är svenska.

Jag har tidigare flaggat för två vinmiddagar på Gastro i november där beslut inte än är taget vad det gäller Avignonesi från Toscana. Men det är klart att middagen med Champagne-huset Laurent Perrier kommer att flyttas till våren då företaget har reseförbud i dessa tider.

Annars har jag tät kontakt med mina vänner nere i Ribera Del Duero och projektet Éxzito. Samtliga pallar är utlevererade sedan två veckor av årgång 2018 och samtliga köpare är väldigt nöjda. Det skulle vara väldigt trevligt att själv vara på plats nu när skörden är i full gång. Dessvärre har Spanien och i synnerhet Madrid drabbats rejält den senaste tiden av Covid 19 vilket gjort att en resa är utesluten.

Jag hoppas att ni håller er friska och att vi håller kontakten!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.