Det har varit en fin vecka hemma i Helsingborg

I veckan har jag verkligen tagit hand om min kropp. Efter ett antal långresor så längtar jag alltid efter att få sporta. Det har blivit 3 X 2 timmar padel, två tillfällen med min personliga tränare Magnus på Aktiverum samt ett pass med gruppträning och självklart bastubad varenda eftermiddag på Pålsjöbaden och nu känner jag mig i fin form förutom de vanliga krämper som främst beror på träningsvärk.

Mycket handlar om Corona-viruset och jag har i dags datum endast fått ett par som avkokat sina båda platser till Beirut. De båda är i 80-årsåldern och känner att de är i riskzonen, vilket jag har full förståelse för. Men för egen del kan jag inte sluta leva och kommer att åka till Madrid och Ribera del Duero på tisdag till torsdag.

Jag flyger till Madrid på tisdag eftermiddag för att sedan ta mig med snabbtåget upp till Valladolid där jag skall träffa mina båda vänner Diego och Oscar som är ansvariga för projektet Éxzito, som produceras på bodegan Pico Cuadro uppe i Ribera del Duero. Vi kommer snart att stänga försäljningen av årgången 2018 för att fokusera på 2019 som ser väldigt lovande ut efter alla rapporter. Vi kommer att tillbringa hela dagen på bodegan och smaka igenom tunnorna av 2019 där personligheten varierar i faten på grund av att druvorna hämtas in från tre olika växtplatser. Rapporterna säger att 2019 kommer att bli en magiskt fin årgång. Nu skall faten väljas ut från olika tunnbinderier med rostningsgrader som skall passa druvmaterialet. Detta kommer att bli en nystart för detta spännande projekt där vi även har tankar om att ändra etiketten. Men hur detta möte faller ut får jag återkomma till om en vecka.

Veckans bild kommer från restaurang Gastro där jag alltid lägger mina WineMakers dinner´s. I veckan var vi ett sällskap som njöt av en kväll med mat- och dryck i kombination där denna nyskördade sparris med halstrade pilgrimsmusslor passade perfekt till två olika Grand Cru´s från Chablis.

Men jag startar veckan med en kundaktivitet hos Söderberg & Partners på måndag då jag kåserar om världens vingårdar och trender samt leder en intressant provning. När jag landat på torsdag åker jag direkt till Höganäs för en ny fin vinkväll på Hotellet & Co. där kvällens tema blir viner från Loiredalen. Här blir det klassiska ingredienser som ostron, getost samt en gös med rödvinsås med rökt sidfläsk och schalottenlök till de röda vinerna från Chinon och Bourgeuil.

På söndag om en vecka gästar jag den mycket trevliga Munskänksföreningen i Kullabygden. Jag kommer att hålla ett föredrag om klassiska Bordeaux och förhoppningsvis kan jag locka med någon av deltagarna på en resa.

Jag vill önska er en trevlig vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.