Dhigali Maldives

Dhigali Maldives

Framme på underbara Dhigali på Maldiverna. Resan hit i torsdags gick mycket smidigt. Qatar samarbetar med Finnair, som körde den första sträckan till Doha. Därefter var det bara till att byta Gate och flyga vidare till Male, här på Maldiverna. Vi landade 09:00 och 09:15 flög vi vidare med ett sjöflyg i fyrtiofem minuter till vår ö.

Tänk er att lämna Helsingborg i regn och rusk med minusgrader och landa i detta paradis med trettio grader. Man får nypa sig i ärmen. Vi reser med vännerna Camilla & Mappe samt Charlotte & Staffan. Det finns olika typer av boenden och vi bor i en strandvilla. Eftersom vi är återkommande gäster fick vi veta att vi blivit uppgraderade de sista tre nätterna, till ett ännu mer lyxigt boende. När vi inte äter på buffé-restaurangen har vi ett koppel av restauranger att välja mellan.

Här har vi ett Premium All Inclusive paket vilket innebär att det mesta ingår. Vinerna är standard och inga större upplevelser. Mest kvalitet får man om man håller sig på det södra halvklotet. Väljer man Frankrike, Italien eller Spanien är standarden på vinerna väldigt låg, men vem bryr sig. Här njuter vi mer av en kall pilsner och en god cocktail. Piña Colada skulle jag aldrig få för mig att beställa hemma, men här passar denna kokos-drink ljuvligt.

Här råder fullständig avkoppling med sol och bad hela dagarna. Det är exakt trettio grader i både luften som i vattnet. 3-4 gånger/dag ger vi oss ut på en snorklings-tur. Det är som att simma i ett akvarium med alla färgglada fiskar. Det är bara ”Trigger fisken” man skall se upp för. Den kan vara väldigt ilsken och anfalla en med sina människolika tänder om man råkar komma in i fiskens revir, varför vi alltid tar en liten omväg på vår tur när vi stöter på denna annars så vackra fisk som kan bli upp till 80 cm.

Igår var vi ute med båt på en Dolphin cruise och vi stötte på två större grupper på upp emot 15 delfiner som hoppade runt båten och ville visa upp sig. Imorgon blir det våra första dyk. Eftersom Mappe inte har certifikat går vi ut lugnt, ner på ett djup på 12 meter, där vi har en instruktör med oss. Senare i veckan kommer jag och Staffan att göra ett koppel av ”riktiga” dyk ute på andra atoller.

Till nästa helg återkommer jag med en ny rapport, även om jag inte tror att det hänt så speciellt mycket. Ha en fin vecka!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.