På väg till en avslappnande semester

En avslappnad reseledare vid resan till Dourodalen i höstas

Det är en mycket lugn period för mig. Bara lite småjobb framför datorn, frågor som skall besvaras samt några nya krogar som skall bokas upp inför kommande resor. Det är så lugnt att jag funderar på att återuppta lite vin-kurser och provningar till våren. Men det är välbehövligt att också kunna koppla av.

Den största avkopplingen jag någonsin upplevt är på Maldiverna. Jag har haft förmånen att besöka detta paradis vid tre tillfällen. Här lämnar man allt bakom sig och bara relaxar. Jag, Lis och två par till flyger faktiskt till Male på Maldiverna nu på torsdag. För ett par år sedan besökte vi den underbara ön Dhigali, som faktiskt är väldigt prisvärd i jämförelse med många andra öar i denna ögrupp med 1.200 öar. Nyligen fick Dhigali utmärkelsen: Best Premium All inclusive Resort Maldives 2023 from Travel Luxe Media.

Hit åker man inte för högklassiga viner. Nej här njuter man av en kall pilsner eller en god cocktail. Maten är väldigt fin med en bra buffé-restaurang där man har olika tema varje kväll. Därutöver finns en handfull av andra mindre restauranger som bör förbokas. Asiatiskt, grill, Italienskt eller fisk- och skaldjur. Allt All inclusive.

Jag fick frågan från en vän för ett par år sedan – Är det inte långtråkigt??. Jag svarade: – Nej, absolut inte, men här i Helsingborg med grått väder och ösregn hela tiden i november är det väldigt långtråkigt. Förutom underbara bad och stränder så inleder jag varje morgon med ett par dyk med tuber. Att simma i ett akvarium är helt fantastiskt. Sen blir det även lite utflykter med b.l.a delfin-safari.

Skall även bli skönt att inte titta på nyheterna med allt elände som krig, skjutningar, koran-bränningar och annan galenskap under nio dagar.

Det lär komma upp några smaskiga bilder till nästa helg
Ha en fin vecka vänner!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.