En hedersam nominering…….

Höstbild från St.-Joseph i Rhonedalen

Jag blev oerhört smickrad när jag häromdagen öppnade posten. Ett stort kuvert med en nominering av det Skånska Gastronomipriset ”Årets Skånska vinpris 2018”. Vi är 3 nominerade vid galamiddagen på Malmö stadshus den 18 januari. De övriga är Mischa Billing som är en mycket god gammal vän till mig. Vi har både rest ihop och provat massor av nyheter på Systembolaget i Stockholm tillsammans under åren. Mischa har haft en lång karriär på lektor på Högskolan i Grythyttan och numera är hon mest känd som jurymedlem i ”Årets mästerkock” där Mischa gör ett mycket fint arbete. Skall jag vara ärlig tror jag att Mischa klipper priset då TV-framträdande är väldigt viktigt. Sen är det entusiasterna på Arilds Vingård. Ett fantastiskt par som med stor kämpaglöd ger sig på utmaningen med att producera vin i Sverige med alla dess motsättningar. Man har välbesökta arrangemang som jag vet uppskattas oerhört mycket. Jag är bara så oerhört tacksam att få vara nominerad. Tyvärr kan jag inte närvara vid middagen då jag befinner mig i Argentina & Chile den 18 januari.

Men jag kan ju nämna för er min nominering: Helsingborgaren Håkan Nilsson har sedan tidigt 80-tal ägnat sig åt att sprida kunskap om vin, om passion för livets goda och om konsten att dricka bättre. Med internationella priser och utmärkelser är han en sommelier i Grand Cru-klass. Håkan har givit det svenska vinintresset en djupare färg och en mer mångfacetterad bouquet.

I veckan råkade jag annars ut för en liten skada i onsdags. Efter en halvtimmes spel fick en motståndare på en riktigt hård felträff då bollen for i hög fart rakt på mitt ögonbryn. Mina glasögon gick i sex bitar och jag föll till marken med ett sprucket ögonbryn. Det blev ett besök hos läkarstationen för klistring och tejp på mitt sår innan Holst Optik fixade nya bågar. Men redan dagen därpå var jag revanschsugen igen på banan för en ny batalj.

Lagmark var också en mycket fin värd på Gastronauterna där några av höjdarvinerna var Bollinger R.D 1979, Chateau Mouton-Rothschild 1988, Colore 2005 från Testamatta i Toscana, Vega Sicilia Unico Reserva Especial för att nämna några godsaker.

I veckan som kommer väntar de sista kvällarna på vinkurserna samt avslutningsmiddag på torsdag. På onsdag är jag anlitad av ett företag på Valhall Park i Ängelholm där jag skall hålla i en Spanien provning. På fredag är jag återigen anlitad av ett företag som bjudit in lite kunder från alla världens hörn.

Sen inte att förglömma den magiska kvällen på Hotellet & Co. i Höganär i torsdags. Vilken gastronomi!! och nu har man släppt platserna till vårens kvällar. Något ni inte får missa.

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.