En ny vinresa till Sydamerika upplagd på min hemsida

Veckans bild går två år tillbaka i tiden då jag arrangerade en resa till Argentina & Chile. Nu är denna resa upplagd på min hemsida och är klar att bokas. Den går mellan den 10 – 25 januari 2022. Senast var det en väldigt lyckad resa, med några små fadäser då vi b.l.a anlände till en krog med en bokningsbekräftelse i handen och man hade ingen bokning noterad? Där står man med byxorna nere inför sin grupp och skäms. Snabb som man är så rådfrågar jag det femstjärniga hotellets concierge om ett bra restaurangalternativ dagen därpå. Det skulle visa sig vara ett fullständigt bottennapp och man har lärt sig att man inte kan lita på någon. Nu har jag säkerställt allting med dubbla hängslen och ser fram emot ännu en resa till spännande Sydamerika.

Jag har annars i veckan roat mig med att boka upp lite trevliga hotell och restauranger i början av juli då jag och Lis kör ner till Cote d´Azur. Den 14 juli fyller jag som bekant 60 år och i present från familjen blir det ett fint boende i Vallauris under en vecka då jag skall bli firad av våra barn. Vi älskar att bila genom Frankrike och stopp är bokade i Kaysersberg/Alsace, Puligny-Montrachet/Bourgogne, Vonnas/Macon, Les Baux/Provence, Rians/Aix-en-Provence, Marseille & Flayosc/Var. Man drömmer sig bort för en stund när man får bekräftelse på sina bokningar och man får en positiv känsla i kroppen.

I förra veckans Vinblogg var jag på hugget med en stor on-line provning med Jorge Ordonez som pendlar mellan Boston och Malaga sedan 1987. Han är en av Spaniens största legender med projekt som Numanthia i Toro och Alto Moncayo i Campo de Borja bakom sig. Jorge har idag en fantastisk portfölj med viner i bagaget från alla Spaniens hörn. Vi genomförde denna provning av 22 viner tillsammans under ett par timmar och det är mycket sannolikt att dessa viner inom kort dyker upp på en ny spännande hemsida för att kunna beställas. På fredag blir det en ny provning och då med tolv andraviner från toppslott i Bordeaux från de väldigt goda åren 2015 & 2016. När man väljer vin från riktigt bra år och de stora slottens andravin så kommer man ner i en mycket vettig prislapp, då detta kan vara högintressant för mina vinvänner. I veckan provade jag även igenom en låda av viner från en Quinta i Dourodalen som jag tidigare inte kände till. Dessvärre höll inte vinerna måttet för en intressant affär. Jag kan ju inte hälla i mig alla dessa viner utan jag tog med kartongen ner till Pålsjö krog, så att man kunde göra sås på dessa högst mediokra viner.

Ikväll lördag blir det middag tillsammans med några av mina främsta ambassadörer, då vi är tre par som skall träffas över en god middag. Innan dess blir det både bastubad i Höganäs samt padel på spritfabriken i Ödåkra. Jag kör padel varannan dag och bastun är uppbokad i den kommande veckan tisdag, torsdag, lördag och söndag.

På onsdag kommer min vän Patrik ”Bjärred” Andersson på besök och sover över hos oss i Laröd efter en god bit mat med lite kompisar. Annars fortsätter jag att vänta på bättre tider och dessa blir förhoppningsvis efter sommaren.

Hoppas ni får en fin vecka

Håkan

One thought on “En ny vinresa till Sydamerika upplagd på min hemsida

  1. Hej Håkan
    Den nya spännande hemsidan ser vi fram mot, det börjar bli tomt i källaren efter detta hemska år. Goda viner till god mat är nästan det enda roliga vi haft!
    När?
    Vännerna Margareta och Jonas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.