Fina dagar i Seefeld – Österrike

En taggad familj inför några dagars fin vandring i Seefeld

Jag befinner mig nu i Seefeld-Österrike med familjen. Men vi kan börja med hur förra veckan startade, då min vän Richard Hilton från Sydafrika kom på ett kort besök. Han var i London och hälsade på sin mor och jag lyckades övertala honom att komma över till Köpenhamn/Helsingborg med mina bonus-poäng. Vi var fyra från smörrebrödstestarpanelen som mötte upp Richard på Hovedbangården i Köpenhamn.

Genom åren har jag försett Richard med goda snapsar och han har fått en ikon-status i Sydafrika för sin Toast Skagen med tillhörande nubbe. Richard har aldrig besökt Köpenhamn och därför aldrig tidigare avnjutit en riktig dansk frukost. Vi tänkte så klassiskt som möjligt och valet föll på Kanal-Cafeen. Vi valde ut lite favoriter och Richard som älskar sill var i himlen. Det blev både Aalborgs Jubileum samt kalla goda pilsner. Efter vår goda lunch hyrde vi en liten motorbåt och körde runt på kanalerna innan vi åkte hem till Helsingborg. På kvällen hade jag, Richard och Lis en relaxad stund tillsammans och vi drack lite gott som: 2016 Albert Boxler Grand Cru Brand Riesling, 2009 La Spinetta Barbaresco One Liter samt 2006 Brunello di Montalcino ”Tenute Nuova” från Casanova di Neri.

I tisdags badade vi bastu och på kvällen hade vi bjudit hem några par, som Richard träffade senast i Sydafrika i februari. Det blev många goda viner: Alabaster, Herade Mouchau Tonel 3-4, Amon-Ra Shiraz, Branaire-Ducru m.f.l. Vi båda kör våra resor till Sydafrika i februari nästa år. På resa 1 har jag två platser lediga och på resa 2 sex platser kvar. Vi pratade ihop oss om lite positiva förändringar på de kommande resorna.

När Lis fyllde 60 år den 1/1 så gav familjen henne en upplevelse i present. En vandring i Österrike. I onsdags flög hela familjen ner till München. Där väntade en transport som tog oss två timmar till Seefeld. Vi bor på Klosterbräu ***** under fyra nätter och jag har redan utropat denna hotell-vistelse som en av mina absoluta toppar i livet. Visst det kostar 5.000:-/natten för ett dubbelrum, men då ingår en helt fantastisk frukost samt en middag av högsta klass i priset. Lägg där till ett enormt pool-område och den bästa spa-avdelning jag upplevt. Här kan man njuta av aufguss tre gånger om dagen och i deras vinkällare, som fungerar som relax-avdelning sitter en tapp-kran med egenproducerad iskall pilsner. Med deras femstjärniga service känner vi att vi verkligen fått valuta för pengarna. Allt i toppklass.

Vi har vandrat en hel del och b.l.a tagit oss upp till toppen Seefeld spitz på 2.221 meter efter två kabinbanor. Vädret har varit växlande i allt från småregnigt till trettio grader. Jag måste erkänna att vi verkligen fått blodad tand och kan verkligen rekommendera Klosterbräu i den fina byn Seefeld. Självfallet har det blivit väldigt många goda österrikiska viner och vår sommelier på hotellet har hjälpt oss på traven med fina tips.

Annars har jag har faktiskt bokat in en privat studieresa i slutet av juli. Många tycker att jag måste hitta nya resmål och Sicilien är en av de platser som dyker upp på önskelistan. Men har jag aldrig själv besökt platsen skulle jag aldrig arrangera en resa dit. När jag besökte Allegrini i Verona för en dryg vecka sedan fick jag väldigt fin kontakt med Marco. Han kommer från Sicilien och jobbat i vinindustrin i många år. Han övertygade mig samt bombarderade mig med värdefulla tips på vingårdar, restauranger och sevärdheter. Sagt och gjort och nu har jag bokat flyg till Catania… bokat upp fem restauranger.. samt vingårdsbesök. Ni kan räkna med att en resa till Sicilien dyker upp i maj månad nästa år. Och mitt reseprogram för 2024 kommer jag att presentera i augusti månad.

Nu är det lördag kväll här i Seefeld och vi har snart en avslutningsmiddag. Imorgon flyger vi hemåt. I nästa vecka är det planerat att våra pallar med Éxzito 2021 lastas på lastbilen i Valladolid och veckan därpå dyker detta ljuvliga vin upp i Helsingborg till mina kunder.

Jag önskar er alla en riktigt fin vecka!
Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.