Förra veckan skulle jag varit i Beirut med en trevlig grupp…

Libanon och Beirut

Normalt sett skulle mitt resande denna vår plana ut så smått i mitten av denna veckan. Resan till spännande Libanon skulle vara den sista. Men denna resa har flyttats ett år fram i tiden mellan den 18 – 23 april. En förändring är att vi kommer att flyga direkt med MEA från Kastrup till Beirut och nästan samtliga resenärer har valt att följa med. Det finns några platser kvar om du är intresserad av att uppleva spännande kultur med fantastisk mat och goda viner.

Men fortsättningsvis lyssnar jag självklart på UD´s rekommendationer och är gränser och flygplatser stängda så blir det självfallet inga resor. Men jag måste ligga i framkant med en positiv inställning att det börjar öppnas upp så smått efter sommaren med en spännande höst framför mig med start den 1 september till Porto och Dourodalen.

Jag känner i dessa tider att jag är oerhört privilegierad med att få uppleva många exotiska platser i mitt arbete med underbara resenärer. När man nu sitter i karantän har jag massor av tid för eftertanke. Jag drömmer mig ofta bort och har tid att reflektera. Jag och Lis känner ett enormt sug efter att få komma tillbaka till Bourgogne. Vi har sagt att så fort gränserna öppnas skall vi slänga oss in i bilen och köra ner till de underbara pittoreska byarna i detta ljuvliga distrikt. Bara köra runt, äta gott, träffa vinmakare som blivit nära vänner och köpa på sig några goda buteljer.

Jag är glad att ha byggt upp en vin-samling och vi njuter varje kväll av en god butelj till kvällsmaten. Ofta öppnar vi något som man inte har några enorma förhoppningar om… men när vi korkat upp den tjugoåriga buteljen brukar vi tycka det är synd att vi inte delat denna sista flaska med några vänner. Det kan vara en åldrad Cotes-de-Provence, en Chianti Classico från en stor årgång eller någon udda appellation som fått några år på nacken och blivit helt underbar. Många viner är inköpta efter att jag testat nyheterna i Stockholm vid provningarna med Sveriges Vinskribenters Förening. Viner där jag gav ”fynd-stämpel” som unga och som utvecklats mycket positivt. Så kära vänner! Det är aldrig för sent att bygga upp en vinkällare.

Det är inget gnäll, men jag omsätter inte en krona mellan den 2 mars – 1 september. Det enda uppdraget som är inbokat är en Sydafrika-kväll på Hotellet & Co. i Höganäs nu på torsdag. Upplägget kommer att bli annorlunda då gästerna avnjuter sin måltid efter mitt kåseri med avstånd mellan borden. Alltså inga långbord som vi vanligtvis kör med. Jag hoppas kunna locka med några nya resenärer till Sydafrika nästa år i februari, då jag dubblerar denna omåttligt populära resa där redan resa nummer 1 är fullbokad.

Sonen och hans Sofia kom inte ner från Stockholm denna helg då Sofia känt sig lite krasslig och då självfallet skall stanna hemma.

Bastun på Pålsjöbaden besöks dagligen och temperaturen närmar sig så smått tio grader. Min kropp mäktar med padel varannan dag och det är en av höjdpunkterna i denna mycket ovanliga tillvaro.

Hoppas ni håller er friska och jag vill önska er alla en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.