I brist på annat…. ett unikt besök på väg hit till nästa vår

Ett välkomnande med stil på exklusiva Harlan Estate. Ett glas Krug Grande Cuvée Champagne

Häromdagen blev jag uppringd av min gamle gode vän Gunnar Nordgren. Vi träffades första gången då jag var i 15-års åldern och hade ett stort musikintresse. Jag åkte på massor av konserter och såg grupper som Supertramp, 10 CC, Frank Zappa, Nazareth, Bob Marley och många många fler. Varje vecka inhandlade jag en ny LP-skiva. Ganska ofta blev det i musikaffären Broddman beläget på dagens Konsul Olsson´s plats i Helsingborg, där Gunnar jobbade som ansvarig för skivavdelningen.

Efter väldigt många år dök Gunnar upp igen då han startat en av landets mest exklusiva och välsorterade vinimportfirmor med fokus på Fine Wines. Divine har ett unikt och brett sortiment med väldigt många ikon-viner från framförallt USA i portföljen.

1985 bestämde sig Bill Harlan att han skulle börja producera ett av världens bästa viner. Han gjorde slag i saken och planterade ca. 15 hektar på sin gård i Napa Valley. Det skulle inte ta många år innan vingurun Robert Parker utropade vinet som ett av det mest komplexa i hela världen. Vinmakare är Bob Levy som jag träffade vid mitt besök med min grupp på egendomen för två år sedan och fortfarande anlitar man Michel Rolland på konsultbasis som oenolog. Vinet är helt unikt och betingar ett pris på mellan 7.000 – 10.000:-/buteljen beroende på årgång.

När Gunnar hörde av sig i veckan var det först lite snack om vad jag tror om dagens HIF? sen ställde han frågan om jag kunde tänka mig att hålla i en WineMakersDinner nästa vår då Harlan´s Director Don Weaver kommer på besök. Jag behövde ingen längre betänketid utan sa självklart Ja! och detta fixar vi. Datum är inte bestämd och jag återkommer på denna sida då allt är spikat.

Veckans bild kommer från just Harlan Estate där man alltid välkomnar sina gäster med ett glas Champagne när man tittar runt bland vinfälten. Man vill servera en Champagne som håller samma höga nivå som deras röda vin och Champagnen blev Krug Grande Cuvée!!

Man får alltid prova en eller två årgångar vid ett besök och jag minns när jag och min hustru besökte Harlan Estate vid vår 25-åriga bröllopsdag. Vi kunde inte köra därifrån kan jag avslöja då dessa unika, ljuvliga droppar inte går att spotta ut. Samma kväll skulle vi äta en bättre middag på trestjärniga Meadowood. Restaurangchefen gratulerade oss med en hälsning från köket när han därefter frågade om vi ville fortsätta med Harlan Estate till vår meny, då han visste att vi besökt vingården på dagen. Jag slog upp sidan med en vertikal av Harlan Estate och fann att vinet kostade 23.000:-/buteljen. Jag vände mig om till Lis och frågade – Kan det inte vara kul att prova något annat ikväll?

Don Weaver har tidigare varit i Helsingborg på en vinmässa för en herrans massa år sedan då Gunnar arrangerade en oförglömlig vertikal-provning av vinet i sex årgångar. Vid det tillfället lockade jag Don och vinmakaren till bastun på Pålsjöbaden för ett dopp i havet. Mina nyfunna vänner hade otur då det var januari månad och sundet var täckt av krossad is. Ett minne för livet jag alltid blir påmind om av Don Weaver. Kvällen kommer inte att vara gratis på Gastro, men ett minne för livet kan jag lova.

Annars går livet sin gilla gång. Padel, bastu och lite trevliga middagar med vänner håller humöret uppe. Jag har förresten precis sett det tionde och sista avsnittet av ”The last dance” på Netflix, som speglar Michael Jordan´s intressanta karriär. Som gammal basketspelare uppskattar jag denna dokumentär oerhört mycket, då man på 80-talet hade en mycket blygsam övervakning av NBA-matcherna.

På onsdag träffas Gastronauterna hos Lagmark´s och merparten av gänget kommer i dessa Corona-tider. På fredag skall jag och Lis hälsa på Ulf Wagner i Göteborg. Först lunch på Sjömagasinet och privat middag på kvällen då vi även träffar hustrun Ingalill.

Ta väl hand om er och ha en fin vecka!

Håkan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.