I veckan chockade jag min vän Thulani i Sydafrika

Jag har tidigare berättat om min gode vän i Sydafrika som arbetar i baren på hotellet Cape Milner i Cape Town. Thulani och jag pratar alltid fotboll när jag tar en ”stänkare” i baren innan det är dags för en god middag. Genom åren har jag tagit med fotbollströjor till honom där har är speciellt glad för den svenska landslagströjan som ”Henke” Larsson signerade till honom. Thulani skulle aldrig komma på tanken att ge mig ett gott mått på min GT eller bjuda mig på någonting som baren har att erbjuda. Thulani är en genomärlig person.

I våras när pandemin bröt ut var vi några som skickade en bra slant till Thulani och hans familj på tre barn och hustru. Vid det tillfället var det riktigt kallt i Cape Town och Thulani skyndade iväg och köpte en värme-kamin så att familjen slapp att frysa. Han har tackat mig säkert tusen gånger via WhatsApp för detta bidrag och vi har tät kontakt. I våras var jag på väg igen till Sydafrika för att köpa in vin till Forsea. Men dessvärre blev denna resa inställd/uppskjuten på framtiden. Jag hade vid det tillfället samlat ihop tre resväskor till Thulani med begagnade fotbollskläder från Hittarps I.K till hans pojkar och flickor som han tränar i kåkstaden Langa. Min förhoppning är att dessa väskor med efterlängtade kläder och skor når min vän vid nästa resa i februari.

Thulani som är en stor Fan av laget Kaizer Chiefs i Johannesburg frågar mig alltid om Stuart Baxter som han vet är en god vän till mig. Stuart har gjort stora avtryck i Sydafrika efter att ha varit förbundskapten för landslaget 2004-2005 samt 2017-2019. Men för Thulani är hans insats som tränare för Kaizer Chiefs 2012 – 2015 det som väger tyngst. Thulani blev bestört när Stuart valde att bryta kontraktet med Kaizer Chiefs 2015 för att ta över rodret hos konkurrenten Super Sport United 2016 – 2017. Jag träffade Stuart häromkvällen och berättade för honom om den stora beundraren Thulani. Sagt och gjort så dök Stuart Baxter upp hemma hos mig i torsdags med en sydafrikansk landslagströja som han signerade till min vän samtidigt som vi ringde upp Thulani på FaceTime. Mina båda vänner fick byta några ord med varandra och jag kan lova er att Thulani blev helt vild när han fick prata med sin stora idol framför sina ungdomar på dagens träning. Det är sådana stunder man kommer ihåg här i livet.. att göra någon glad.

I veckan har jag som vanligt mina båda vinkurser. På måndag med tema Spanien i Limhamn och på onsdag här i Helsingborg med tema Alsace. På tisdag blir det en efterlängtad come back för ”smörrebrödstestarpanelen” då vi inte kan hålla oss längre utan styr kosan mot Köpenhamn. Vi har bokat bord på ”favoriten” Schönnemann som har en stjärna i Guide Michelin för sina läckra, klassiska kreationer och fina service. På torsdag skall jag och Lis ha lite gäster här hemma då vi skall bjuda på en Alsace-kväll.

I vanliga fall skulle jag varit i Piemonte under den kommande veckan och njutit av Barolo, vildsvinsragu och Tartufo Bianco…. men det får bli ett annat år..

Jag hoppas ni alla mår bra och vi håller kontakten! Jag har även lagt ut lite bilder på mitt fotogalleri från den senaste studieresan till Alsace & Bourgogne.

Må väl!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.