Lyckad Gourmet-afton

Hela teamet på vår Gourmet-afton på Trädgården på Skäret

Efter att ha avslutat resandet för denna höst så var det full fart i veckan som gick med 2 X föreläsningar på Habo Gård i Lomma med tema Rhone-dalen för seniorer från Lunds kommun. Därefter en vin-kväll på Restaurang Nabo med vänner. I torsdags var jag i Ängelholm i uppdrag av Söderberg & Partners där jag kåserade om Spaniens vingårdar vid en kund-träff. För att avsluta med en Gourmet-afton på Trädgården på Skäret i fredags.

Middagen på Skäret var fullständigt outstanding där Kalle Bengtsson briljerar i köket med sin fingertoppskänsla i köket. Jag måste säga att en sådan kväll är mycket prisvärd då man får det bästa av det bästa i allt från kaviar, pilgrimsmusslor, råstekt hummer, piggvar, duva, rådjursfilé, dessert samt enormt goda, speciellt utvalda viner därtill. Allt detta för strax över tretusen kronor. Jag har full respekt för pengar, men hänger man med i matchen och ser vad en meny kostar ute i Europa, så får man denna meny billigare och då ingår viner i priset. På onsdag har jag bord på Frantzén *** i Stockholm och det ryktas att meny-priset gått upp till 4.700:-. Men så är Frantzén ”bäst i världen”.

Vi var 20 personer som njöt av denna kväll och jag hoppas på ett återseende, då detta var vår fjärde Gourmet-afton. Jag passade på att köpa på mig lite godsaker i deras butik, då vi hade båda barnen på middag hemma hos mig och Lis i lördags.

Jag har faktiskt bokat in en liten kortare resa om en dryg vecka till Madrid. Målet med resan är att ta tåget upp till Valladolid och träffa mina vänner Diego & Oscar för att testa de olika faten av Éxzito 2022, som kort därefter kommer att lanseras som Primeur. Jag har testat saften i början av året och nu har vinet börjat att sätta sig och man kan göra en rättvis bedömning. I juni nästa år är det dags för buteljering.

Jag har även en annons i Munskänkarnas tidning IN VINO och det återstår att se vad detta ger. Jag har ändrat på en av mina populära resor. Toscana har jag kört i många år och med mina kontakter efter lanseringen av min bok Provsmakning i Toscana är resan riktigt trevlig då man gullar med mig och mina gäster. I år brottades vi med att få tag på taxi då hotell Garden ligger en bit utanför centrum. Nu har jag uppgraderat till ett bättre hotell med 9 minuters promenad in till Piazza Campo. Alltså mitt i smeten. Priset fick höjas med någon tusenlapp då rummen är dyrare, vilket alla som bokat sig förstår.

I helgen var det mycket bastu på Pålsjöbaden samt en padel-match, där mitt knä faktiskt håller. Annars tillbringar jag en del tid vid datorn. Jag tackar värdarna på besöken denna höst för ett fint samarbete samt att jag inkommit med en ny bokning till nästa säsong. Det är väldigt lite jag måste ändra på, då jag hör från mina resenärer vad de uppskattar.

Som jag nämnt tidigare i texten så blir det en kortare resa till Stockholm på tisdag och onsdag. En av mina stora favoriter på den Stockholmska krog-himmeln är Daniel Crespi. Nu har han öppnat Lejontornet och slagit samman ett par av sina krogar. Jag tänkte förutom Frantzén att även hälsa på ”mästaren” Crespi, där jag tidigare ätit en av mina bästa måltider på La Gagazza. Rapport kommer till nästa helg

Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.