Min vän Thulani i Sydafrika

Min vän Thulani som är bartender på Hotel Cape Milner i Cape Town fick en landslagströja av mig med autograf och hälsning från Henke Larsson

Det är inga roliga tider här hemma. Men det finns dom som har det betydligt värre. När jag började med att arrangera resor till Sydafrika för femton år sedan så har jag och mina grupper alltid inledningsvis  bott på Hotel Cape Milner i Cape Town. Ett bra beläget hotell som fått ett ansiktslyft det senaste åren. Det är inte ovanligt att man samlas för en drink i baren innan middagen. I baren arbetar Thulani och vi har fått en mycket fin relation. Vi delar ett stort fotbollsintresse och Thulani följer mycket internationell fotboll från hotellets TV.

Vid förra årets resa hade jag med mig åtta fotbolls-tröjor från några av de största lagen i Europa med i bagaget. Det var ”julafton” för Thulani och speciellt glad blev han över den signerade landslagströjan från Henrik Larsson. Thulani tränar utsatta ungdomar i fotboll under sin fritid och hans hjärta är oerhört stort.

Han skulle aldrig komma på tanken att bjuda mig på en öl eller hälla upp ”gott mått” av gin till min GT. Han är genomärlig och en klippa i baren. Jag var inbokad på en resa till Sydafrika under våren med Forsea för att köpa in mer viner till båtarna. Men denna resa blev inte av vilket gjorde Thulani extra besviken då jag samlat ihop tre resväskor genom Hittarps I.K med skor och fotbollskläder till hans ungdomar. Men väskorna står packade och klara till nästa resa.

Hotellet är stängt sedan flera månader och Thulani har inte haft någon inkomst på tre månader. I Sydafrika har man inte alls samma stöd från staten som här hemma utan där får man klara sig själv. Under den senaste tiden har det inkommit allt fler sms från min vän där han förklarar sin och familjens oerhört tuffa situation. Häromdagen bad han mig om hjälp eftersom man inte längre har mat på bordet i sin isolerade tillvaro. Jag nämnde detta för några vänner som likt mig fått en liten relation till Thulani och igår satte jag in en bra slant på hans konto. Thulani fick gå till banken och kolla hur man gör när man mottager pengar från utlandet. Något han självklart aldrig tidigare varit med om. Dessa pengar kommer säkert att räcka några månader fram till att allt öppnar som vanligt igen i Sydafrika. Och jag sov extra gott i natt kan jag lova.

Det mest spännande under den kommande veckan är ett inbokat besök på Bilprovningen på onsdag morgon. Det blir padel-tennis varannan dag så att kroppen hinner att återhämta sig. Vädret skall ju bli riktigt fint och då tillbringar jag gärna några timmar på bryggan nere på Pålsjöbaden medan Lis arbetar. Sedan jag startade mitt bolag 1992 vet jag att i månaderna juni, juli och augusti är det aldrig några uppdrag så att arbetsbristen för tillfället beror inte på Corona-viruset, så här har jag det alltid på sommaren.

Midsommar kommer att firas nere hos bröderna Wahlström i Hofterup. Vi startar hos hemma hos Pelle & Mette vid lunch för att fortsätta hos Uffe & Ann på kvällen. Det kommer att bli riktigt livat med många härliga vänner.

På måndag är det allsvensk premiär för mitt kära HIF mot Varberg och jag får se var man kan titta på denna match? Jag vägrar att betala ytterligare 300:-/månad då jag redan har C-more, Viasat och alla andra kanaler.

Hoppas ni alla får en fin vecka

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.