Nu är det verkligen lugnet efter stormen

Vinerna inför nästa veckas provning Sassicaia vs. Ornellaia

Man kan verkligen kalla veckan som gått för lugnet efter stormen. Jag har bara haft två uppdrag och detta på Habo gård i Lomma. Där höll jag i tisdags och onsdags i två föreläsningar om Champagne och andra mousserande viner för 2 X 50 personer, där samtliga är seniorer från Lunds kommun. Tidigare i höst höll jag två kåserier om Världens vingårdar och dessa båda träffar blev så lyckade att jag blev uppbokad igen och i mars ses vi igen då jag skall berätta om Spaniens mat- och vinkultur.

Underbara, tacksamma människor som på eftermiddagen får prova fyra glas med goda viner, lyssna på mig samt njuta av en delikatesstallrik för det något facila priset på 150:- p.p., där kommunen går in och täcker upp med en del.

Dottern Frida och hennes Dennis flyttade in i en ny lägenhet på Tågaborg här i Helsingborg i veckan som gick och jag har agerat flyttgubbe under några dagar.

Som vanligt har jag alltid lite att pyssla med inför kommande resor. Denna vecka har jag fått in bekräftelser från samtliga vinslott och restauranger i Bordeaux inför resan i oktober 2023. Jag har även haft en bra kontakt med min vän Jan Nätterberg på Franska Vinlistan, som är specialiserad på Champagne. Med hans hjälp kommer det att bli en rad trevliga uppgraderingar inför nästa års resa i slutet av mars. Ock biljetterna är nu också uttryckta till operaföreställningen Aida i Verona i juni 2023. Som ni märker så ligger jag i framkant.

Det är sista omgången i Allsvenskan imorgon söndag och HIF är som bekant degraderade till Superettan och jag har tyvärr fullständigt tappat hoppet om föreningen. Sen går det inte mycket bättre för mitt kära Rögle, där det går tungt och man får inte poängen med sig. Men här har jag fortfarande stora förhoppningar då man har ett bra spelarmaterial till skillnad från HIF.

I den kommande veckan är det lite kul på gång. På tisdag skall ”smörrebrödstestarpatrullen” bjuda med krögaren ”Tess” till Schönnemann i Köpenhamn. Vi är stamgäster på Pålsjökrog, som Tess äger och vi vill ge henne en riktigt trevlig fyrtioårsupplevelse med oss pojkar. Det blir en heldag kan jag lova, med mycket godsaker både i glasen och på tallriken.

På onsdag håller jag i en riktigt trevlig provning där vi skall jämföra 15 viner från de båda Bolgheri-egendomarna Sassicaia och Ornellaia mot varandra. Det är min vän från Malmö, Thomas Ahlbeck som står bakom vinerna och jag håller i denna provningsmiddag. Till nästa helg får ni en utförlig rapport om hur denna jämförande provning gick…. Men Sassicaia får det tufft!

Det är Mårtensafton på torsdag och då gästar jag Hotellet & Co. i Höganäs för att kåsera om Beaujolais och Bourgogne till en klassisk gåsmiddag på skånskt vis.

På fredag eftermiddag håller jag i den sista provningen för säsongen på ”Möllan” då vi skall jämföra Cabernet Sauvignon från tre olika länder på det södra halvklotet: Australien, Sydafrika samt Argentina innan vi åker upp till vänner i Bohuslän för att njuta under helgen.

Jag vill passa på och önska er en fin helg!
Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.