Nu är jag inne på tredje och sista veckan i Sydafrika

Trevligt besök på Rust En Vrede i Stellenbosch

För er som följer mig på denna blogg så ha det varit en identisk vecka, likt den för två veckor sedan. Gruppen anlände fint i söndags och vi började med en god lunch nere i Waterfront på Den Anker innan vi tog linbanan upp på toppen av Table Mountain.

Vädret har fortsatt varit helt magiskt med temperaturer på mellan 25 – 30 grader. Vi är dubbelt så många denna vecka och det känns skönt för en researrangör. Som vanligt är det många återkommande resenärer. Några som tidigare rest med andra arrangörer och velat testa vad Nilsson Travel går för. Men även ett par som var med för två år sedan och inte kunnat hålla sig ifrån detta underbara land, vilket är ett gott betyg.

Maten har som vanligt varit perfekt och var och en har sina favoriter. Själv testade jag återigen Carne på Keerom Street inne i centrum av Cape Town. Denna köttkrog som drivs av en Italienare gjorde oss inte besvikna och vi testade ett koppel ab Bordeaux blends till min T-bonesteak och återigen visade Boekenhoutskloof sin storhet då vi avnjöt deras Cabernet Sauvignon från Franschhoek från både 2015 och 2013.

Pier med sin kokkonst bjudet på gastronomi på högsta nivå och efter tre besök på en månad ser jag fram emot att man byter ut sin avsmakningsmeny, även om jag sår ut. Ännu en gång njöt vi av Newton Johnson Chardonnay från Hemel-en-Aarde, vilken är helt lysande. När vi kom till Stellenbosch igår fredag hade temperaturen gått upp till 35 grader och klokt nog hade man bytt ut förrätten på Overture at Hidden Valley till en melonrätt.

Igårkväll hade jag en kväll med Richard Hilton och Alex Dale i Stellenbosch på nyöppnade Wineglass, som är en bistro där man endast serverar viner från Stellenbosch. Samma krog finns i Constantia och Hermanus med samma koncept. Vi åt väldigt gott och provade lite spännande viner. Longridge Pinotage anses vara bland de bästa i landet, men dessvärre stördes jag lite av bitterheten i eftersmaken vilket gjort att jag allt som oftast ratat denna druva. Som plåster på såren drack vi en 2016 Gravel Hill Syrah från Hartenberg.

Idag har vi besökt Hartenberg och mina gäster vilar nu upp sig efter denna braklunch efter inledande provningar på ute på vinfälten som inne i deras källare. Gästfriheten är enorm och alla bara älskar vinmakaren Carl Schultz samt vingårdsmanagern Wilhelm. Deras uppställning saknar motstycke och samtliga beställde hem rejäla mängder vin via Taste of Africa till Sverige. Man har bokat Silvia´s cottage till mig och min familj den kommande julhelgen.

Ikväll skall Richard Hilton presentera sina viner på 96 Winery Road. Imorgon skall jag och Lis äta lunch med Hans Åström på Klein Constantia på Dalla Cia här i Stellenbosch. Sen rullar veckan på med Rustenberg, Delaire Graff, Franschhoek, Boekenhoutskloof, La Petite Férme, Bruwer Raats och Glenelly innan det är dags för safarin på torsdag till lördag. På söndag landar vi på morgonen i Köpenhamn.

Tänk er att på de första två månaderna detta år har jag varit i Sydafrika i fyrtio dagar. Och jag kan lova er att det inte har varit ett minsta problem. Ingen panik kring Covid, utan bara lugn och ro med fullständig njutning. Som jag tidigare nämnt så är förhoppningen att dubblera denna resa till nästa år.

Jag återkommer när jag kommer hem med datum kring arrangemang som blivit klara när jag varit här nere. Alex Dale från Radford/Dale samt Carl Schultz från Hartenberg kommer till Helsingborg. Det är även klart med ”Den stora sommarfesten” på Sillen & Makrillen med Mig och Triple & Touch. När allt är 100 % klart får ni ett mail.

Trevlig vecka!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.