Nu skulle man varit i Australien och på Nya Zeeland

Australien & Nya Zeeland

Det brukar ibland klicka till i telefonen med ett minne på instagram om vad som hände för ett år sedan. I veckan fick jag upp denna härliga bild från vingården d´Arenberg i McLaren Vale med det nybyggda besökscentrat likt rubiks kub. Här kunde jag och min grupp njuta av en mångfald av olika druvsorter med shiraz i spetsen som gjort denna vingård så populär. Samma kväll skulle vi toppa med ett mycket exklusivt besök på Penfolds vingård Magill Estate utanför Adelaide. Där fick vi först en ”ikon-provning” av deras bästa viner där alltid Penfolds Grange är det största vinet innan vi avnjöt en avsmakningsmeny med matchande viner. Nu skulle jag varit där igen, men resan är flyttad till senhösten detta år då dessa båda länder är helt stängda.

Min gode vän Björn Persson skickade mig ett inlägg från Camps Bay i Cape Town i morse. Vanligtvis flockas här turister och denna plats är ett vattenhål för livsnjutare som vill ha lite flärd på tillvaron. Här ligger de trevliga restaurangerna på rad och man har även här den bästa badstranden. I filmen var det en nästan spökliknande atmosfär och helt folktomt. Björn beskrev också att en gigantisk fattigdom har blivit allt mer utbredd. Oerhört sorgligt att höra och min vän Thulani på hotellet Cape Milner har endast två dagars arbete per vecka. Detta räcker inte till för att mätta en hel familj.

Som vanligt får jag tiden att gå med padel-spel tre dagar i veckan och lika många gånger besöker jag bastun i Höganäs. Man får hitta på lite skoj i dessa tider och imorgon måndag har Jesper på Sillen & Makrillen bjudit in mig, Mats Nihlén och Andreas Lilja (hockeyspelaren) till en långlunch, då krogen är stängd. Vi skall bara sitta och snacka samt smörja kråset med några goda buteljer. Det kan bli lite ”tragg” med Andreas som är assisterande tränare i Malmö Redhawks om hur det går för hans lag. Ha-Ha… Forza Rögle!!

Eftersom inte mina vinkurser kommer igång är där några från höstens vinkurs som dragit ihop en middag på onsdag då vi skall träffas över en bit mat och var och en tar med en god butelj. Det är inte bara jag som är sällskapssjuk.

Annars är det många som hört av sig om hur det blir med vårens tre vinresor som jag lagt upp på min hemsida. I dagsläget ser det inte så ljust ut med ett stängt Frankrike. Men positiv som jag är så hoppas jag på en förändring. Jag kommer att ta ett beslut den 15 februari. Då är det 60 dagar fram till Champagne-resan och jag kan då boka av flygbiljetterna utan kostnad. Det är bara att vänta och se.

Ha en fin vecka

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.