Skön avkoppling på Pålsjöbaden och nu väntar Verona

Skön avkoppling på bryggan på Pålsjöbaden

Det har varit en väldigt avkopplande vecka med riktigt fint väder här i Helsingborg. Jag har tillbringat mycket tid på bryggan nere på Pålsjöbaden samt Norra Kallbadhuset ”Kallis”. Man håller på att renovera dam-bastun på Pålsjö, vilket gör att herrar och damer har fått alternera om dagarna. Detta bygge som enligt experter skulle tagit max fjorton dagar är nu uppe i tre månader. Så är det när det gäller kommunens anläggningar, tyvärr.

Jag är nu riktigt laddad inför nästa veckas resa till Verona. Jag besökte som bekant Verona och de närliggande vinodlingarna i Valpolicella förra sommaren och jag såg direkt möjligheter om att arrangera en riktigt bra vin-resa i kombination med opera.

Sedan tidigare har jag goda kontakter med flera av de bättre vinhusen och vid mitt besök prov-åt jag och skapade nya kontakter på en rad olika restauranger som är riktiga pärlor. När jag började att marknadsföra denna resa fick jag en respons som jag tidigare aldrig skådat. På nolltid blev resan fulltecknad, med en kölista på säkert fyrtio intresserade. Detta beror säkert på att operan drar.

Med denna kölista kommer jag garanterat att köra denna resa nästa sommar igen och säkerligen får jag dubblera resan. Jag väntar nu bara på att man skall släppa programmet för sommaren 2024.

Jag och min grupp har biljetter i Silver-kategorin till premiären på 100-års jubiléet på fredag, då man spelar Verdi´s Aida. Med våra platser är det en viss dress-code med snygg klädsel. Förra året såg jag Puccini´s Turandot och blev mäkta imponerad, speciellt då man sjunger utan mikrofoner och med ett par hundra i ensemblen.

Men innan operan skall vi hitta på massor av annat trevligt som besök i Valpolicella-regionen hos Masi, Tommasi och en bättre lunch hos Allegrini. På dessa vinhus blir det fokus på Valpolicella, Ripasso och Amarone della Valpolicella. Men det kommer även att bli riktigt goda vita viner i Soave hos både Pieropan och Gini.

På dagarna äter vi goda lång-luncher ute bland vingårdarna på närliggande restauranger och i Verona äter vi på kvällarna, då vi bor centralt ett stenkast från Piazza Erbe och operan. Självfallet har jag även bokat in en svensk guide för vår sightseeing till fots i de gamla delarna av staden. Jag vågar lova ett besök i gränden där historien om Romeo & Julia utspelades.

Till nästa helg kommer jag med en utförlig rapport från resan
Trevlig helg och hoppas att ni får en fin vecka
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.