Sköna soliga dagar på bryggan

En bild från förra veckans besök på Kullabergs vingård med vinmakaren Felix Åhrberg

Efter mitt äventyr till Beaujolais har det varit en riktigt fin vecka där jag varenda dag njutit på bryggan nere på Pålsjöbaden. På kvällarna har man satt igång grillen och haft något gott i glaset. En svensk sommar som i dagsläget är oslagbart och jag njuter av att vara hemma.

Jag har nu drivit mitt bolag i trettio år. Vid starten blev jag oerhört nervös då min telefon slutade att ringa i början av juni och var knäpptyst fram till september. Jag lärde mig snabbt att min verksamhet har säsonger där folk är sugna på provningar, föreläsningar och resor under vinter, vår och höst men sommaren ägnas åt andra aktiviteter. För egen del njuter jag i fulla drag av denna långa semester med endast två uppdrag fram till säsongsstarten med resan till Dourodalen & Porto den 29 augusti.

I veckan kommer jag att lägga ut mina resor för 2023 och det blir nästan ett identiskt program likt 2022. Detta beroende på att allt är fulltecknat denna höst med långa kölistor på samtliga resor där reserverna gärna åker nästa år om de inte får plats denna höst.

Jag har flera tankar och idéer om nya resmål, så det saknas inte uppslag. Men jag har alltid beslutat mig att vila en resa ett år då den inte blivit fullbokad. Detta gäller b.l.a detta år resorna till Alsace & Bourgogne samt Provence. Jag hade en tanke på Beaujolais och Lyon i kombination, men ansåg snabbt att det är ganska svårtillgängligt med en stor buss med alla snäva kurvor och utsiktsplatser på hög höjd där det är omöjligt att komma till med en buss.

I veckan som kommer är det rätt många trevliga sittningar bokade med vänner. På torsdag tänker jag bjuda ut Gabriela på Tur & Retur på en bättre middag på Sillen & Makrillen. Jag vill visa min uppskattning då Gabriela under alla år varit till en ovärderlig hjälp med bokningar av flygbiljetter, bussar och hotell i många fall. Under de två senaste åren har Gabriela kämpat mer än vanligt med massor av avbokningar, ombokningar och inställda flyg. Detta helt oavlönad med allt extra arbete. Otaliga gånger har jag själv drabbats med mina grupper och Gabriela är alltid till hands och hittar lösningar. Så är även fallet denna höst med inställda flighter och förhöjda kostnader. Gabriela är guld värd för min verksamhet!

Jag hoppas att ni får en fin vecka
Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.