Trevlig helg på Tärnö och nu väntar en fin vecka i Bordeaux

Paëlla på Tärnö

I veckan blev det klart med datum för min resa till Operan i Verona i juni nästa år. Det är Verdi´s Aida som spelas och resan går mellan den 10 – 15 juni. Till skillnad från årets resa så flyger vi direkt till Bologna med SAS och får en längre bussresa, men slipper mellanlandning. Om någon vecka läggs resan ut på min hemsida, men kan bokas redan idag. Hör bara av er så skickar jag ett detaljerat program.

Som många säkert känner till så stötte jag på Sophia Loren vid årets föreställning och den korta filmen lade jag ut på både Instagram som Facebook. Det är helt sjukt vilken respons denna film-snutt fått. I skrivande stund är det 64.158 ”likes” och 2.100.000 !! uppspelningar på Instagram.

I helgen har vi varit på Tärnö utanför Karlshamn hos vännerna Anette & Glenn. Vi är fyra par som årligen gör en liten helg-tripp till Blekinge skärgård. Mycket matlagning, vinprovning, turer på sjön och lite spännande nedslag. Vilken helt fantastisk idyll och helgens höjdare blev denna paëlla som ni ser på bilden.

På tisdag drar höstens resande igång. Det är en skräddarsydd resa för 12 personer. Målet är Bordeaux. Efter landning blir det lunch på Sources des Caudalíe i Pessac-Léognan, som tillhör Chateau Smith Haut-Lafitte. Sen blir det ett riktigt VIP-besök på både Chateau Haut-Brion och Chateau La Mission Haut-Brion. Här använder jag fortfarande mina kontakter och refererar till den unika provning jag höll i tillsammans med Ulf Wagner för 25 år sedan. Det var en vertikal provning på Haut-Brion från 1914 och framåt. Vi hade skrapat ihop 34 årgångar där samtliga, trots udda år smakade alldeles förträffligt.

Mitt stam-hotell Majestic har inte blivit klara med sina omfattande renoveringar, som skulle varit klara i maj månad i år. Detta innebär att både denna resa samt min kommande grupp-resa i oktober blir på ett annat närliggande hotell. Det blir välkomstmiddag på Brasserie Les Noailles.

På onsdag blir det Medoc för hela slanten med fina besök på Chateau Montrose i St.-Estephe samt de båda Pauillac-slotten Chateau Pichon-Baron samt Chateau Lynch-Bages. Det skall bli spännande att få testa lite fatprover på 2022, som är mycket lovande. Det blir lunch på Café Lavinal samt middag på legendariska La Tupina inne i Bordeaux på kvällen.

Torsdagen bjuder på stor spänning i Sauternes. Först ett besök hos Chateau Suduiraut och därefter en spektakulär lunch med 5 rätter på Chateau Climens i Barsac. Här serveras det Sauternes från slottet i olika årgångar till den välkomponerade menyn. På kvällen blir det enstjärnig middag inne på Stora teatern på La Table d´Hotes*.

Vi knyter ihop säcken på fredag med den högra stranden och de båda Premier Grand Cru Classé-slotten Chateau Pavie samt Chateau Canon-La-Gaffeliére. Avslutningsmiddag blir det på Gordon Ramsay´s brasserie. Rapport från resan kommer till nästa helg.

Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.