Trevlig kväll med det klart lysande sällskapet I.V.V

Laddad inför högtidsmiddagen med det klart lysande sällskapet I.V.V

Jag har aldrig varit så mycket för olika ordenssällskap och föreningar med en närvaroplikt. Men på I.V.V träffas vi bara en gång om året och det passar mig utmärkt. Som vanligt är det mycket hysch hysch och jag kan inte avslöja om alla trevligheter som händer under dessa sex timmar. Det jag kan nämna är att man inte tilltalas med sitt namn utan man är döpt av sina tungusiska bröder. När jag valdes in 2008 blev mitt namn ”Pava-Rõti”. Det är mycket skämt, mat, dryck och musik under vår sammankomst. Gårdagens kväll rankar jag nog som den trevligaste sedan jag i frack blev invald för fjorton år sedan.

Kylan har slagit till här i Skåne, men det hindrar mig inte från att bada bastu och doppa mig i Sundet vid Pålsjöbaden varje dag. Det är slut för året med uppdrag och nu räknar jag ner till att familjen åker till Sydafrika för att fira jul- och nyår om en månad. Vi kommer som vanligt att bo på Hartenberg Wine Estate i Stellenbosch och har ni vägarna förbi? Är ni välkomna på ett glas.

Jag nämnde i förra veckans Blogg att jag hade planer på att flyga ner till Madrid och vidare upp till Ribera del Duero för att prova om Éxzito 2021 på bodegas Pico Cuadro. Men en kortare skidresa hägrar i början av december varför jag väntar med besöket till januari månad.

På fredag är det en WineMakersDinner på L Énoteca här i Helsingborg då Raffaella Bologna från Braida i Piemonte gästar min hemstad. Det är inte jag som håller i arrangemanget utan jag är inbjuden som gäst av krögarparet ”Bella” & Felix från Nabo, som står för maten. Braida är det stora stjärnan bland Barbera-producenter. Vinerna är magiska, koncentrerade med en påtaglig alkoholhalt. Sen är Raffaella är förtjusande dam med en stor portion humor och jag kan garantera en minnesvärd kväll.

På lördag är det dags för den årliga älggrytan hos Bosse & Lill och på söndag blir det glögg-mingel hos Ullis & Klacke.

Funderar ni på att hänga med på någon vinresa under nästa år så har jag platser kvar till Mallorca, Toscana och Rhonedalen. Övriga sju resor är dessvärre fulltecknade och dessa kommer jag att köra igen 2024, då jag har kölista på dessa resor.

Ha en fin vecka!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.