Underbara dagar i Nerja och på torsdag väntar vårens sista vinresa.

För en vecka sedan höll jag i en mycket fin vinmiddag på Gastro i Helsingborg. Vi gästades av ägaren Lucien från 3 Cru slottet Boyd-Cantenac i Margaux. Även om jag har förmånen att genom mitt arbete få möjlighet att resa till världens alla hörn och prova massvis med underbara viner så kommer jag alltid tillbaka till  Bordeaux. Detta är för mig facit bland de röda vinerna i världen.

Denna kväll fick vi möjlighet att känna på den stora variation det är mellan årgångarna. En relativt mogen 2005:a mot ett kraftpaket från imponerande och nylanserade 2016. När jag stoppade näsan i just vinet från 2016 är jag överlycklig att jag satsade på denna årgång vid primeur-kampanjen 2017. En riktigt klassiker som kommer att bli alldeles fantastisk efter några år i källaren.

Slottet Boyd-Cantenac har genom åren åkt en ”berg- och dalbana” kvalitetsmässigt och nu känns det som att man hittat tillbaka till gammal god form och är värdig sin klassificering från 1855 som 3 Cru. Gastro levererade som vanligt en himmelskt god meny som ackompanjerade vinerna på ett utsökt sätt.

Nu befinner jag mig tillsammans med Lis nere i Nerja på Costa del Sol hos vännerna Kia och Jan Johansson. Vi har det alldeles underbart med lite utflykter, padelspel, sol & bad samt väldigt goda måltider. Bättre guidning kan man inte få och denna avkoppling känns alldeles fantastisk.

Vi flyger hem på måndag kväll och på tisdag har jag en av vårens sista vinkvällar på Jacob Hansens hus. På onsdag är det stort studentfirande i Helsingborg och vi har tre ungdomar att fira.

På torsdag flyger jag till Paris för vårens sista vinresa. Det är en familj som vill fira pappan på hans 60-års dag med en resa till Champagne och jag har blivit inhyrd som dörröppnare på vinhusen Ruinart, Charles Heidsieck, Moët & Chandon, Phillipponat samt Taittinger. Som vanligt när jag lägger upp dessa resor så inkluderar jag ett koppel av lite bättre restauranger. Vi kommer b.l.a att avrunda med tvåstjärniga Les Crayéres i Reims.

När jag bokade upp detta uppdrag var inte dagen fastställd för dottern Frida´s examen som lärare i Halmstad. Det faller sig tyvärr extremt dåligt, men vi har hittat en lösning med att jag tar tåget från Reims till Paris på lördag sen eftermiddag och flyger hem på kvällen. Ett stort firande med hennes vänner på söndag är inbokat och då vi lär bli säkert 25 gäster. Markus flyger också ner från Stockholm för att fira sin duktiga syster som redan fått ett fast arbete på en av Helsingborgs bästa privatskolor.

I övrigt snurrar det på bra med bokningar till mina vinresor där samtliga resor i år 2019 är fulltecknade liksom de båda långresorna till Australien och Nya Zeeland samt Sydafrika i början på de nya året 2020. Riktigt kul!!

Ha en trevlig vecka!

Håkan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.