Väldigt lyckat på Sillen & Makrillen

Ken Wennerholm, Jesper Liljegren, Göran Rudbo, Magnus Spångberg och jag som är laddade inför kvällen Sommarfest på Sillen & Makrillen

Då var helgen på Sillen & Makrillen avklarad. Den återkommande Stora sommarfesten har vi kört i säkert tio år och de tre senaste åren tillsammans med Triple & Touch förstärkt med Magnus Spångberg på klaviatur.

Det var lapp på luckan under både fredagen som lördagen med 130 gäster per kväll. 18:00 blåste killarna en fanfar med sina trumpeter och gästerna bjöds till bords. Det serverades en fin fyra rätters meny med en hel grillad hummerstjärt, marulk, lammrygg samt en god dessert. Mellan rätterna spelade Triple & Touch och jag presenterade vinerna. Det var verkligen kul att budgeten inte var snål när jag valde ut passande viner.

Det är viktigt att folk kommer igång och det serverades frikostigt med Crémant de Loire som drink följt av Penfolds Réserve Chardonnay från Tasmanien, Jordans ”Nine Yards Chardonnay från Stellenbosch, Ruffino från Bolgheri samt 2018 Chateau Rayne Vigneau från Sauternes.

Ken Wennerholm och Göran Rudbo är fenomenala med sin underhållning och dom har nu hållit på i 40 år. Det blev en musik quizz som fick gästerna på hugget och kvällen avslutades med dans till b.l.a låten pata pata med Miriam Makeba. Tidigare på dagen hade vi en trevlig lunch hemma i vår trädgård där Jesper Liljegren från Sillen & Makrillen tog med sig goda skaldjur samt att han grillade en oxfilé. Vi tog det ganska nätt med vinerna även om jag öppnade en riktigt fin 2005 Penfolds Grange som inte mina gäster provat tidigare. Jag vill tacka er alla goda vänner som var på plats och förgyllde de båda kvällarna.

Idag slickar jag såren och ser fram emot en innehållsrik vecka. På tisdag flyger jag upp till Stockholm för att vara med på ”The Winemakers Cut” anordnad av branschorganisationen för Bourgogne´s vinproducenter (BIVB). Det blir två föreläsningar:”27 skäl att älska Macon-viner” samt ”En jämförande provning av terroirerna i Petit Chablis versus Chablis”. Detta event äger rum på Operakällaren. På torsdag gästar jag Culise för den tredje gången denna vår. Det är 70 gäster anmälda då jag kåserar om Alsace samtidigt som Bella serverar en Alsace-inspirerad meny.

På fredag skall jag ut till Tina Nordström igen och grilla henne med lite vinkunskap då hon läser till sommelier och behöver lite stödundervisning. På kvällen får vi gäster från Stockholm och ingen mindre än min gamle sommelier-kombattant Anders Rüster med hustrun Helen. På lördag blir det en bättre middag hemma hos Karin och Bengt Bengtsson i Strandbaden och det lär bli något riktigt gott i glasen och som vanligt något trevligt på tallriken.

Jag har fått ytterligare bokningar till Sydafrika i februari 2025 och nu har jag bara två platser kvar till resa 2, sen är båda resorna fullbokade.

Nu skall jag fortsätta med att njuta av det fina vädret
Ha en fin vecka!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.